שרי אריסון לקראת השגת מלוא השליטה בבנק הפועלים

מלח תעשיות, שבשליטת משפחת דנקנר, מנהלת עם אריסון מו"מ למכירת מניותיה בבנק הפועלים ובכך להביא לסיום את הסכסוך על השליטה בבנק. מלח מחזיקה ב-6% ממניות הבנק המהוות 3% בגרעין השליטה ושוות כ-1.5 מיליארד שקל

אבי שאולי פורסם: 21.11.06, 14:49

הסכסוך על השליטה בבנק הפועלים קרוב ככל הנראה לסיומו. מלח תעשיות, שבשליטת משפחת דנקנר, הודיעה היום כי היא מנהלת משא ומתן עם שרי אריסון לגבי מכירת מניותיה בבנק הפועלים ובכך להביא לסיום את הסכסוך על השליטה בבנק.

 

בהודעת לבורסה נכתב כי "מלח מנהלת משא ומתן עם אריסון לשם מכירת מניות השליטה בבנק. הצדדים טרם הגיעו להסכמות בנושאים מהותיים וטרם התגבש הסכם מחייב ואין כל וודאות שייחתם בין הצדדים הסכם מחייב".

 

מלח תעשיות נמצאת בשליטת משפחת דנקנר ומחזיקה ב-6% ממניות הבנק, המהוות 3% בגרעין השליטה ושוות כ-1.5 מיליארד שקל. גרעין השליטה בבנק כולל 20% ממניות הבנק.

 

תחילת הפרשה בחודש ספטמבר כשנודע שנוחי דנקנר ניהל משא ומתן לרכוש את מניות השליטה של המשקיעים האמריקנים בבנק. נסיון זה טורפד על ידי אריסון שאף הודיעה כי ברצונה להגדיל את שליטתה בבנק.

 

דנקנר פרש מהמירוץ ואריסון רכשה את מניות השותפים האמריקנים בבנק (5.5%) - מייקל שטיינהרדט, לן אברמסון ומשפחת שוסטרמן, תמורת 168 מיליון דולר. מניות האמריקנים מהווים כ-28% ממניות גרעין השליטה בבנק ועם השלמת העסקה תגדיל אריסון את אחזקתה בגרעין השליטה מ-57.5% ל-85%.

 

מלח טענה כי בידה זכות סירוב והתנגדה לאישור העסקה ובין הצדדים עברו חילופי האשמות כשלבסוף הוחלט על הליך של בוררות שיביא לפתרון המשבר.