שרי אריסון תרכוש, באמצעות חברת אריסון אחזקות, כ-20% ממניות חברת שיכון ובינוי מהעובדים ומהמנכ"ל ורדי-זר, תמורת כ-130 מיליון דולר, לפי מחיר של 6.18 שקל למניה.
קבוצת אריסון הביעה נכונות לרכוש באותם התנאים גם את יתרת מניותיהם של העובדים חברי הגרעין, המהוות כ-2% ממניות החברה.
לפי ההסכם, במקרה שבו קבוצת אריסון תממש חלק משמעותי מאחזקותיה בחברה ותחדל מלהיות בעלת שליטה בה (במשך פרק זמן שיקבע) במחיר גבוה מהמחיר שסוכם, יהיו העובדים המוכרים (כ-500) וורדי-זר זכאים לתוספת מחיר שתקבע בין הצדדים.
אריסון מחזיקה כיום ב-36% ממניות שיכון ובינוי, הנסחרת לפי שווי של 2.4 מיליארד שקל. מניית שיכון ובינוי עולה בבורסה ב-2.5% לרמה של 6.154 שקלים. מחזור המסחר במניה מסתכם עד כה ב-12 מיליון שקל.
אתמול פורסם כי שרי אריסון לקראת השגת מלוא השליטה בבנק הפועלים. מלח תעשיות, שבשליטת משפחת דנקנר, הודיעה כי היא מנהלת עם אריסון מו"מ למכירת מניותיה בבנק הפועלים ובכך להביא לסיום את הסכסוך על השליטה בבנק. מלח מחזיקה ב-6% ממניות הבנק המהוות 3% בגרעין השליטה ושוות כ-1.5 מיליארד שקל.