מפקד מרחב העמקים הושעה עקב חקירת מח"ש

מפרטים שהגיעו לידי ynet עולה כי נגד נצ"מ יעקב זיגדון נוהלה במשך שבועות חקירה סמויה במחלקה לחקירות שוטרים, שעניינה קבלת טובות הנאה, מינויים לא כשרים ומינויים פוליטיים. הוא הושעה מתפקידו לשלושה ימים

שרון רופא אופיר פורסם: 22.11.06, 22:01

מפקד מרחב העמקים במשטרה, ניצב משנה יעקב זיגדון, הושעה היום (ד') למשך שלושה ימים מתפקידו, בשל חקירת מח"ש המתנהלת נגדו בחשד לקבלת טובות הנאה. משרד המשפטים אישר ל-ynet כי נצ"מ זיגדון נחקר בחשד לעבירות של טוהר המידות. בימים הקרובים צפויים להיחקר קצינים נוספים במרחב.

 

מפרטים שהגיעו לידי ynet עולה כי במשך שבועות ניהלו אנשי המחלקה לחקירות שוטרים של משרד המשפטים חקירה סמויה, שעניינה קבלת טובות הנאה, מינויים לא כשרים ומינויים פוליטיים. מחומר שהגיע לידי מח"ש נראה על-פי החשד כי זיגדון, תחת לחץ של גורמים במגזר הבדואי בצפון הארץ, מינה לפחות שני קצינים לתפקידים בכירים בתחנות במרחב עליו הוא מפקד. הטענה היא שבתמורה למינויים לא כשרים אלו קיבל נצ"מ זיגדון טובות הנאה.

 

בתוך כך נחקר מפקד מרחב העמקים בחשד למינויים פוליטיים של קצינים המקורבים לחברי מרכז ליכוד, על פי החשד הוא היה צפוי לקבל טובות הנאה וכחלק מכך קידום בדרגה ובתפקיד.

 

זיגדון נחקר במשרדי מח"ש ביום שני האחרון במשך שעות ארוכוץ. עם תום החקירה הושעה למשך שלושה ימים מן המרחב, כמו כן צפויה להיחקר דוברת המרחב, רב פקד עליזה אזולאי. בנוסף מסר עדות סגן מפקד המרחב ומפקד תחנת בן שאן, רב פקד שמעון בן סבו.  בימים הקרובים צפויים להיחקר קצינים בכירים נוספים, ביניהם מפקד תחנת טבריה ומפקד תחנת נצרת עילית.