לטענת אילן קרני, מנכ"ל מטרופולין ומטרודן, כל נושא המכרזים נמצא בתקופת לימוד ועדיין מוקדם לחרוץ את גורלה של ההפרטה. "צריך לבחון כל מכרז לפי המאפיינים שלו ולהשאיר מקום במכרזים האלה לשיפורים ותיקונים תוך כדי התקופה. לא מעט פעמים המכרזים הללו מגיעים לבתי משפט והתוצאות מתהפכות על פיהן. כך היה בנתניה, כאשר הצעה שחברת נתיב אקספרס נפסלה משום שלטענת ועדת המכרזים היא לא הייתה ריאלית, אבל בית המשפט החזיר אותה לתמונה, כך קרה גם במודיעין ובביתר", טוען קרני.
"אחת הבעיות של המכרזים היא תקופת הזיכיון הקצרה של הזכיינים. שש שנים אינו פרק זמן המספיק לבנות תשתית שעלותה מיליוני שקלים. אם יינתן פרק זמן ארוך יותר, אפשר יהיה לתכנן טוב יותר את ההשקעות ואת רמת השירות. החלפת זכיינים כל תקופה קצרה, גם במכרזים, יכולה לפגוע בסופו של דבר ברמת השירות לציבור. לדעתי יש לחזק את הזכיינים במהלך התקופה על ידי תוספת של קווים פריפריאליים שיהיו לתועלת הנוסעים".
"גם הביקורת על השכר שמשלמים לנהגים אינה מוצדקת. אצלנו לפחות, וככה זה גם אצל פעילים אחרים, נהג יכול ללכת הביתה בסוף החודש עם משכורת של 8,000 שקל. נכון שזה כולל בונוסים ועבודה של 12 שעות ואולי זו לא משכורת גבוהה במיוחד, אבל היא אינה נמוכה ממה שהשתכרו השכירים באגד ודן."