אדם נהרג ואחר נפצע באורח קשה בתאונת דרכים הבוקר (יום ו') בכביש החוף, סמוך לקיבוץ שפיים. ככל הנראה, התאונה התרחשה לאחר שהצמיג הקדמי של המשאית בה נסעו התפוצץ, וכלי הרכב התנגש במעקה הבטיחות.
התאונה הקשה אירעה בסביבות השעה 9:00, סמוך לשפיים, כאשר המשאית סטתה מנתיבה ופגעה בעוצמה במעקה הבטיחות שבמרכז הכביש. למקום הוזעקו צוותי מד"א ירקון, שנאלצו לקבוע את מותו של נהג המשאית. הנוסע, צעיר בן 23, נלכד בתא הנוסעים המרוסק והצוותים הרפואיים החלו לטפל בו בעודו לכוד. במקביל, צוותי כיבוי אש החלו לחלצו וכשהוצא, הובהל לבית חולים איכילוב בתל אביב.

זירת התאונה (צילום: תם אור)
למקום התאונה הגיעו גם בוחני לשכת התנועה של משטרת מרחב שרון, שפתחו בחקירה. מפקדת לשכת התנועה, רפ"ק סיגל בר זיו, אמרה כי מחקירה ראשונית עולה חשד שהתאונה אירעה לאחר שהצמיג השמאלי-קדמי התפוצץ. "עם זאת, החקירה עדין בראשיתה וייתכן שבהמשך נגלה פרטים נוספים לנסיבות התאונה", הוסיפה.
דימונה: הרוג בתאונת פגע-וברח
הערב התברר כי תושב דימונה, בן 29, שגופתו נמצאה אתמול, נהרג בתאונת פגע וברח. הגבר נמצא אתמול בערב כשהוא מוטל על המדרכה ברחוב כובשי אילת 7 בעיר. הוא הובהל במצב קשה לבית החולים, אך מת מפצעיו. מדובר בהרוג השלישי ביממה האחרונה בתאונות דרכים. אתמול נדרס תושב הקריות בן 37 בעת שרכב על אופניו. הוא נפצע באורח קשה ומת מפצעיו בבית החולים.
תחילה הייתה ההערכה כי מדובר באירוע פלילי, שכן האדם מוכר למשטרה כצרכן סמים, ולא התגלו שום סימנים חיצוניים על גופו. לאחר שהמשטרה שוחחה עם משפחתו של המנוח, התקבלה הסכמה לשלוח את גופתו לנתיחה במכון לרפואה משפטית באבו כביר. היום נתקבלה תוצאת הנתיחה מהן עולה כי הגבר נפגע בתאונת דרכים. זאת, על פי חבלות פנימיות שנתגלו בגופו.
חקירת התאונה הועברה אל מדור התנועה במרחב נגב. פקד אבי בנבנשתי, ראש מדור תאונות דרכים במשטרה סיפר ל-ynet: "מיד כשהתקבלה ההודעה מאבו כביר, יצאנו לזירה ובדקנו אותה, אך זו לצערנו חסרת ממצאים מהותיים. עד כה אין עדי ראייה ואין קצה של חוט". לפיכך, הודיעה המשטרה כי היא מבקשת את עזרת הציבור במציאת עדי ראייה לתאונה.
בתוך כך נתפס הבוקר תושב נתניה בן 25 כשהוא נוהג במהירות 211 קמ"ש בכביש החוף, סמוך לווינגייט. בבדיקה שערכו שוטרי משטרת התנועה הארצית התברר כי בגופו פי שלושה אלכוהול מהמותר. רשיונו של הנהג נשלל ל-30 יום, רכבו, מסוג סובארו אימפרזה טורבו, הוחרם לפרק זמן זהה, והוא יובא לדין בשיפוט מהיר.