הדולר בשפל של יותר מ-5 שנים; היציג: 4.20 שקלים

הדולר רשם היום שפל של 5 שנים וחמישה חודשים. מתחילת 2006 ירד הדולר בכ-9%. האירו ירד היום ב-0.938%, ושערו היציג נקבע על 5.577 שקלים. המסחר בבורסה ננעל בירידות שערים: ת"א 100 ירד ב-0.47% ות"א 25 נחלש ב-0.6%

ynet עודכן: 06.12.06, 17:34

הדולר ממשיך לרדת: שערו היציג של המטבע האמריקני נקבע היום (ד') על 4.20 שקלים, ירידה של 0.592% לעומת השער היציג שנקבע לו אתמול. זאת, בהמשך לירידת הדולר מאז תחילת השבוע, במקביל לחולשתו בעולם. האירו ירד ב-0.938%, ושערו היציג נקבע על 5.5770 שקלים.

 

סקירת מסחר לקראת סגירת בורסה

מתחילת השנה צנח הדולר בכ-9%, ובשבוע האחרון בלבד ירד הדולר ב-3%. התחזקות השקל נרשמת על רקע החלשותו של הדולר בשוקי המטבעות בעולם. כלכלנים מעריכים כי אם לא יתרחשו התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני, המדיני והפוליטי, ימשיך הדולר להיסחר מול השקל סביב הרמות הנוכחיות.

 

בשבוע שעבר פורסמו נתונים המצביעים על היחלשותה של הכלכלה האמריקנית. לראשונה זה 3 שנים נרשמה בנובמבר ירידה בפעילות היצרנית בארה"ב, ונרשמה עלייה חדשה במספר דורשי דמי האבטלה. תחזית הצמיחה של כלכלת ארה"ב ל-2006 ירדה ל-3.1%, לעומת תחזית קודמת של 3.6%.

 

גם בעולם המשיך הדולר לאבד גובה: במהלך המסחר ביום שישי השלים הדולר נפילה של 3.8% בחודש לרמה של 1.33 דולר לאירו - השער הנמוך מאז מרץ 2005.

 

הבורסה ננעלה בירידות שערים

המסחר בבורסה ננעל בירידות שערים: מדד ת"א 25 ירד ב-0.6% לרמה של 926.69 נקודות; מדד ת"א 100 נחלש ב-0.47% לרמה של 934.93 נקודות ומדד ת"א 15 ירד ב-0.3% לרמה של 380.95 נקודות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.22 מיליארד שקל.

 

מניית טבע עלתה ב-0.51% על רקע סקירה חיובית מבנק ההשקעות סיטיגרופ. בסקירה שפרסם אמש בנק ההשקעות האמריקני נכתב כי מניית טבע היא בין המניות המועדפות על ידי כלכלני הבנק בשווקים המתפתחים. כלכלני הבנק מציינים כי הם רואים 'אפסייד' למנייה ומעניקים לה מחיר יעד של 46 דולר, הגבוה בכ-40% ממחיר המניה בבורסה.

 

מניית גזית גלוב עלתה ב-3.33%. גזית-גלוב וקרן הריט האמריקנית Mills הודיעו אתמול במשותף כי הגיעו להסכמה על רשימת המועמדים לכהונה בדירקטוריון Mills שיוצגו באסיפת בעלי המניות הקרובה. רשימת המועמדים תכלול שני דירקטורים בלתי תלויים שהוצעו על ידי גזית גלוב, נשיא ומנכ"ל Mills ודירקטור נוסף, אשר מכהן כיו"ר ועדת הביקורת של Mills, שכהונתו תחודש. לפני מספר שבועות השלימה גזית גלוב רכישת 9% מקרן מילס.

 

מניית אורמת זינקה ב-3.05%. בימים האחרונים מניית אורמת רשמה עלייה מצטברת של כ-4%. בסוף השבוע מכרה אורמת 4 מיליון מניות חברת אופטי קנדה תמורת 69 מיליון דולר. כתוצאה מהמהלך תרשום החברה רווח הון של 47 מיליון דולר לפני מס, ו-34 מיליון דולר לאחר ניכוי מס.

 

במגזר הבנקים: מניית בנק הפועלים ירדה ב-1.39%, לאומי נחלשת ב-1.12% ודיסקונט ירדה ב-0.86%.

  

הכנסו לפורום הבורסה של ynet

 
פורסם לראשונה 06.12.06, 08:59