אניה גוסטומלסקי: "רציתי לזכות ביותר ממדליה אחת"

מדליסטית הארד באליפות אירופה בשחייה חזרה עם חבריה למשלחת לישראל. מנכ"ל האיגוד תקף את שלמה שרף: תסתכל לספורטאים בעיניים

סער הס פורסם: 11.12.06, 18:34

בתקופה האחרונה בחלק גדול מקבלות הפנים בנתב"ג נראו פרצופים עצובים. מכבי תל אביב עדיין לא ניצחה בחו"ל השנה במסגרת רשמית, הפועל ירושלים הולכת מדחי אל דחי וגם נבחרת הכדורגל הישראלית לא ממש מבריקה תחת הדרכתו של קשטן. אבל הערב (ב') בנתב"ג כמעט כולם חייכו, החל מהספורטאים עצמם, דרך המאמנים ועד לכתבים ולצלמים. הסיבה: חזרתה הביתה של משלחת ישראל לאליפות אירופה בשחייה בהלסינקי.

 

מדליה אחת, חמישה גמרים ושלושה שיאים ישראלים חדשים - זה השלל שהביאו אניה גוסטומלסקי, שי לבנת, מיקי מלול וחבריהם מפינלנד, בסיומה של אחת האליפויות המוצלחות ביותר בעת האחרונה. אבל לגוסטומלסקי, מדליסטית הארד ב-50 מ' גב, שרשמה בנוסף שתי הופעות בגמרים (ב-100 מ' גב וב-50 מ' פרפר) ומקום תשיעי במוקדמות ה-200 מ' גב, זה לא הספיק. "רציתי יותר טוב מזה – לזכות במדליה ב-100 גב ולסיים שנייה ב-50", הצהירה עם חזרתה לישראל השחיינית מספר 1 בארץ.

 

גוסטומלסקי סיפרה גם על המטרות הבאות: "בייג'ינג עדיין רחוקה ממני, יש לי עוד הרבה תחנות בדרך. הכי חשוב כרגע זה לעשות את הקריטריון לאולימפיאדה. אחרי הזכייה בארד הרגשתי שסוף-סוף, בגיל 25, אני לוקחת מדליה באליפות אירופית. אני עדיין נמצאת במגמת עלייה, מתפתחת ומשתפרת, ויש עוד המון להשתפר. מזל שאני עקשנית, זה משתלם בסופו של דבר".

 

מלבד גוסטומלסקי, זו היתה האליפות של מלול ולבנת, שעלו לראשונה בקריירה לגמר אירופי. מלול עשה זאת ב-50 מ' חזה, תוך שהוא משפר ביום אחד שלוש פעמים את השיא הלאומי ומסיים במקום הרביעי (שתי מאיות מהמדליה), לבנת הדהים עם שני שיאים ביום ב-200 מ' חופשי, מקום שלישי במוקדמות ושישי בגמר. תום בארי, ששבר את השיא הישראלי ב-200 מ' חזה, הראה יחד עם שלישיית שחייני הגב (אהוד סגל, איתי צ'מה ואיליה אייזנשטוק) ועם צעירות המשלחת - נסטיה קורוטקוב ועמית עברי - כי גם הדור הבא של השחייה הישראלית כבר כאן.

 

לבנת אמר אחרי ההגעה לישראל: "עשיתי סוויץ' מנטלי ושילבתי את העבודה המנטלית עם העבודה הפיזית. אני חושב שעם היכולת להאמין שאתה יכול אפשר לעשות את זה".

 

במהלך מסיבת העיתונאים תקף מנכ"ל איגוד השחייה, אהרון איסרס, את שלמה שרף ואמר: "ששרף יסתכל לספורטאים האלה טוב-טוב בעיניים, יעבור לדום, ינצור את לשונו ויבקש מהם אלף סליחות לפני שהוא מעז להשתלח בהם. הגיע הזמן שמישהו יוריד את פרשן הספורט המהולל הזה, שייזכר לדיראון עולם בגלל ה-5:0 נגד דנמרק, מבמת התקשורת".