חדש בנתב"ג: מסגד לבני דת האיסלאם

רשות שדות התעופה הודיעה על הקמת חדר התפילה במסגרת שורת פרוייקטים להידוק הקשר עם המגזר הערבי. החדר יחופה בשטיחים, תגודר בו גומחה שתפנה לכיוון מכה ותמוקם בו ספרייה עם ספרי קוראן

אלי סניור פורסם: 21.12.06, 09:48

לא ליהודים בלבד. מנכ"ל רשות שדות התעופה, גבי אופיר, הנחה היום (ה') את הנהלת נתב"ג להקים חדר תפילה אשר ישרת את בני העדה המוסלמית. חדר התפילה למוסלמים יוכשר כדי שיתקיימו בו התנאים לקיום מצוות התפילה המוסלמית כגון: טהרת המקום, טהרת הגוף והבגד.

 

חדר התפילה יוקם על שטח של כ-20 מ"ר ויבנה לכיוון דרום מזרח, בכניסה לחדר תמוקם שוקת מים לטהרת הנכנסים ודרגש ישיבה נוח בגובה 35 ס"מ. כמו כן יחופה החדר בשטיחים ותוגדר בו גומחה אשר תפנה לכיוון מכה. בחדר תמוקם ספריה עם ספרי קוראן. התוכנית לבניית חדר התפילה למוסלמים גובשה על-ידי מנהל אגף העדות במשרד הפנים ותהווה חלק מתכנון מפורט לביצוע הפרוייקט. 

 

ברשות שדות התעופה אומרים כי "היוזמה להקמת חדר התפילה הינה נדבך נוסף במאמצים שמשקיעה רש"ת בהידוק היחסים עם המגזר הערבי, ולאור הפניות לרש"ת בדבר הקמת חדר התפילה. יוזמה זו מצטרפת למספר פרויקטים שרשות שדות התעופה מפעילה לחיזוק הקשר עם המגזר".

 

על פי רש"ת, "הבולט מבין הפרוייקטים הוא הקמתה של יחידה האחראית לקשר עם בני המיעוטים, יחידה הפועלת 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ומסייעת בהתמצאות, הכוונה והדרכה של הנוסעים דוברי הערבית בטרמינל, הקמת צוות משותף עם הפורום להסכמה אזרחית, שמטרתו יצירת הידברות שוטפת בין הרשות לבין נציגי האוכלוסייה הערבית".

 

באחרונה גם הושק על ידי רשות שדות התעופה אתר אינטרנט מקיף בשפה הערבית.