תעלומה בסידני: גופתה של קתי שווייצר, קשישה ניצולת שואה, התגלתה אמש (ד') בתוך פח זבל בפרוור בלוויו שבמזרח סידני. העיתון האוסטרלי "סידני מורנינג הרלד" דיווח הבוקר כי שכניה של הנרצחת, קשישה בת 80 ילידת הונגריה, ציינו כי היתה אישה "ביישנית ומאוד נחמדה", שלא הפריעה לאיש.
המשטרה מסרה לעיתון כי כפי הנראה, נרצחה שווייצר סמוך לשעה 14:00 (שעון סידני). שכניה המזועזעים סיפרו לכתב העיתון כי לאחרונה ביקשה שוויצר מהנהלת בניין הדירות שבו התגוררה להחמיר את סדרי האבטחה בבניין בן תשע הקומות שבו התגוררה.
לפי הדיווח, הקימה משטרת סידני צוות חקירה המונה יותר מ-20 בלשים, שהחל לגבות עדויות משכנים ומבעלי חנויות באזור. רוז קלס, שכנתה לקומה של שווייצר, סיפרה כי הרצח עוררה בהלה בקרב שאר הדיירים. "קתי היתה מאוד מאוד חביבה וביישנית", סיפרה קלס לכתב העיתון. "היא אהבה לשחק קלפים ומעולם לא הפריעה לאיש. אני ממש המומה; זה נורא".
שכנה אחרת, שביקשה שלא להזדהות, סיפרה כי שווייצר, שהתגוררה לבד בדירה, אמרה לאחרונה לשכניה כי עליהם להיות זהירים יותר. לדבריה, שווייצר היתה "מאוד חברותית וחייכנית".
המשטרה סבורה כי שווייצר התגוררה בבניין במשך שלושה עשורים. כפי הנראה, לא היו לה קרובי משפחה באוסטרליה, ולפי שעה מנסות הרשויות לגלות אם יש לה קרובי משפחה בעולם. שכניה של שווייצר ראו אותה לאחרונה ב-22 בדצמבר. לאחר שהתעורר חשדם, דפקו אתמול השכנים על דלתה, ללא מענה. אחר כך, החליטו באופן עצמאי לפתוח בחיפוש אחריה, שהסתיים כאשר גילו את גופתה בפח זבל סמוך.
המפקח ראסל אוקספורד, בלש ממחלק רצח במשטרת סידני, כינה את הרצח "מחריד", וטען כי הוא סבור ששווייצר נרצחה בחניקה למוות. המשטרה מקווה לסיים את נתיחת הגופה בקרוב כדי לגלות את סיבת המוות ושעת המוות. "אנחנו לא יודעים הרבה על הנרצחת", אמר המפקח אוקספורד בראיון לכלי התקשורת בסידני. "אני מתקשה לגלות מה היה המניע לפשע כל כך אכזרי". הוא הוסיף כי לא ברור אם הקשישה נשדדה קודם לרציחתה.
באוגוסט האחרון נדקר למוות ישראלי המתגורר בסידני על ידי ישראלי אחר. הרצח אירע בפרוור בונדיי, שאינו רחוק מבלוויו. הנרצח, בן 36, נמצא על ידי המשטרה כשהוא פצוע אנושות בבטנו, ומאוחר יותר מת מפצעיו בבית החולים. זמן קצר אחר כך, הגיע לתחנת המשטרה בבונדיי צעיר בן 31, ישראלי במוצאו המתגורר באזור, והסגיר את עצמו לשוטרים.