בני סלע חוזר לזירת ההימלטות שלו. האנס בני סלע יגיע מחר (יום ה') למקום ממנו הצליח להימלט: לחצר בית המשפט המחוזי בתל אביב. מי שהוביל את כבודה של המשטרה לשפל מיוחד, גורם לכך, שהמשטרה מבקשת משירות בתי הסוהר (השב"ס), לקחת אחריות לביקור של האסיר הבעייתי בבית המשפט.
סלע יגיע למחוזי בתל אביב, כדי לדון בעוד אחת מהעתירות שלו, שגורמות כאב ראש לשב"ס ולמערכת החוק בישראל. הנהלת הכלא מחוייבת לאפשר לכל אסיר להגיש עתירות כשהוא חש שנפגע, וסלע מנצל זאת. עד כה הגיש האנס 130 עתירות. המטרה של סלע מוכרת אצל אסירים וסוהרים: בכל דיון בבית משפט, זוכה האיש שמאחרי הסורגים לטיול מחוץ לבית הסוהר.
במקרה הזה, סלע הגיש תביעה בה הוא מתלונן כי נגנב ממנו תיק ובו ציוד אישי. כעת הוא דורש מהמדינה פיצוי. מדובר בתיק שכל אסיר לוקח עמו לבית משפט ובו לבנים להחלפה, מגבת, משחת שיניים וכדומה. סלע הגיש בעבר את העתירה שנדונה בבית משפט השלום, ונדחתה. מחר יידון הערעור בנושא, בבית המשפט המחוזי בת"א, בפני השופטת רות לב-הר.
ליווי אסירים לבתי משפט הוא באחריות המשטרה. לשירות בתי הסוהר יש יחידת ליווי מיוחדת, בשם "יחידת נחשון", ולוחמיה מלווים אסירים שמוגדרים מסוכנים. בקטגוריה הזו נכללים אסירים ביטחוניים המובאים לבתי דין צבאים ואסירים פלילים הנלקחים לדיונים בבית המשפט העליון. יש גם מקרים חריגים, כמו במקרה הנ"ל, בו לוחמי נחשון ילוו את בני סלע. האנס שברח יובא בהסעה, בה הוא המאובטח היחידי.