תחום השידוכים המקוונים בישראל לא ידע סכסוך עסיסי כזה. אתר ההיכרויות "בליינד דייט" הגיש תביעה בבית המשפט שלום בתל אביב נגד חברת נט פור אס, מפעילת אתר "כפיות" ושתי מנהלות בחברה בסכום של 191,331 שקלים. ב"בליינד דייט" טוענים באמצעות עורך דין ערן גוטפריד, כי המנהלות נרשמו כמשתמשות באתר על מנת לפרסם את "כפיות".
על פי התביעה, השתיים נרשמו לאתר בפברואר 2005 כמשתמשות רגילות, ולאחר הצטרפותן לאתר החלו לשגר מסרים פרסומיים למנויים האחרים, בהם הפניות לאתר המתחרה. זאת, תוך הפרת תנאי השימוש באתר בליינד דייט הקובעים כי לא ניתן לעשות בו שימוש לפרסומות כלל.
בתביעה מצויין כי העובדות שלחו כ-1,400 הודעות ממנויים שונים באתר, אך מאותה כתובת IP בתקופת זמן של שבועיים. ב"בליינד דייט" טוענים כי פנו לנתבעות בעבר, אך אלה הכחישו את המעשים.
עו"ד רון ברקמן, המייצג את "כפיות" והנתבעות אישר את דבר ההתכתבות המוקדמת לתביעה, אך ציין כי "הנתבעות תמהות על כך שתביעה זו צצה לפתע פתאום, כשנתיים לאחר שהעניין נדון בהתכתבויות בין הצדדים, ולאחר שהובהר לתובעת, כי אין כל בסיס לעילת התביעה הנטענת".
סכום התביעה מורכב מקנס קבוע בתקנון של 20 דולר לכל הודעה פרסומית, פיצוי על שימוש במאגר הלקוחות של החברה, הפרשי ריביות והצמדה ומע"מ, ומגיע ל-191,331 שקלים. לחלופין, מבקשת החברה פיצוי של 100,000 שקלים בגין עוולות מסחריות.
כפיות: התביעה היא אמצעי לחץ
עו"ד ברקמן הוסיף, כי "בכתב ההגנה שיגישו מרשותיו יובהר לבית המשפט, כי הגשת התביעה במועד בו הוגשה נבעה ממניעים זרים, מתוך רצון להכביד ולהרתיע אתרים מתחרים בשוק ההיכרויות באינטרנט, וע"י כך לצמצם את התחרות בשוק מתפתח זה".
"חמור מכך", כותבים מכפיות, "לפני כשבועיים נעשתה פנייה מטעם בליינד-דייט לכפיות, בהצעת רכישה, ומשזו נדחתה, מוגשת התביעה כאמצעי לחץ".
בליינד דייט: רק שיחות גישוש
בהקשר הזה, מבקש גיא כהן, מנכ"ל בליינד דייט להבהיר: "אכן נפגשנו עם המנכ"לית לפני כשבועיים כדי לדון באפשרות רכישה", הוא אומר ל-ynet, "הצעת הרכישה לא נדחתה כי היא לא הוגשה והשיחה הייתה שיחת גישוש שלאחריה החלטנו שהרכישה אינה מעניינת מספיק. אין ולא היה משא ומתן לרכישה, כך שאין אמצעי לחץ למשא ומתן שלא קיים".
"לעניין התחרות", הוא אומר, " אנחנו מקדמים תחרות שמגדילה את השוק ומעריכים את הפעילות של אתר "כפיות" ומאחלים להם בהצלחה".