איפשהו בין 4 ל-5 וחצי לפנות בוקר, במשחק השני באיצטדיון 'וודאפון ארינה' (השני בחשיבותו במתחם המגרשים המרהיב במלבורן), אחרי הדרבי הגרמני בין טומי האס (12) לפלוריאן מאייר, שחר פאר תעלה למפגש מול הרוסייה המדורגת 4 בעולם (שידור ישיר בספורט 5, דיווח חי כאן ב-ynet).

פאר נפרדת מטטיאנה גולובין בדרך לשמינית הגמר (צילום: איי פי)
ניצחון על קוזנצובה לא רק יהיה הראשון של פאר על שחקנית מהטופ-5 העולמי (או השלישי על שחקנית טופ-10 אחרי אלנה דמנטייבה ופטי שנידר), ולפיכך גם הניצחון הגדול בקריירה, אלא גם יכניס רשמית את פאר לספרי ההיסטוריה של הספורט הישראלי כטניסאית מספר 1 שלנו בכל הזמנים.
אחרי שכבר עקפה את עמוס מנסדורף (מקום 18), בעקבות העפלתה לשמינית הגמר באוסטרליה צפויה פאר להשתוות לאנה סמאשנובה ולעלות למקום ה-15 בעולם, דירוג השיא לטניסאי ישראלי עד כה, אליו הגיעה סמאשנובה בפברואר 2003. ניצחון על קוזנצובה עשוי לקדם את פאר למקום ה-14, מה שיהפוך אותה למספר 1 של ישראל בכל הזמנים, בבלעדיות.

הישראלים במלבורן. יעודדו את פאר גם ב'וודאפון ארינה' (צילום: איי אף פי)
פאר: "קוזנצובה מצויינת, לא סתם היא 4 בעולם"
בכל מקרה, פאר יודעת שמצפה לה משחק קשה מול קוזנצובה: "לפני המשחק שלי מול גולובין, בהפסקת הגשם, ראיתי קצת את קוזנצובה במשחק שלה, בלי לדעת שהיא עשויה להיות היריבה שלי, כי אני לא מסתכלת על הגרלות. בכל מקרה, ברור שהיא שחקנית מצויינת ולא סתם היא מדורגת כל כך גבוה בעולם".
פאר, כרגיל השבוע באוסטרליה, תהנה כמובן מעידוד של הקהל הישראלי במלבורן. אחרי הניצחון הגדול על טטיאנה גלובין בסיבוב השלישי ביום שישי, במשחק בו הצילה שתי נקודות משחק, פאר התייחסה גם לעידוד שקיבלה: "האוהדים היו מצויינים. כיף להרגיש את התמיכה שלהם והם עודדו אותי מהנקודה הראשונה עד האחרונה".

קוזנצובה בפעולה. משוכה גבוהה בפני פאר (צילום: רויטרס)
עודד טייג, מאמנה של שחר פאר, נשמע די אופטימי לקראת המשחק הלילה ואמר בשיחה עם ynet: "קוזנצובה בכושר טוב, היא ניצחה בקלות את קירילנקו והקלישאה אומרת שעל הנייר היא גם פייבוריטית. אבל אסור לשכוח שגם שחר בכושר טוב והיא מסוגלת לנצח".
טייג הוסיף: "עד עכשיו נגד שחקניות טופ-5 לשחר לא כל כך הלך ואני מקווה שהפעם יהיה שונה. אני דווקא מרגיש ששחר מגיעה הפעם מוכנה למשחק מול אחת הגדולות ואולי העובדה שבכל המשחקים הקודמים מולן היא 'קיבלה בראש' (הנין וקלייסטרס, לדוגמא), תעזור לה הפעם".

המנצחת במפגש בין פאר לקוזנצובה, אגב, תפגוש בשלב 8 האחרונות את האמריקנית סרינה וויליאמס, לשעבר המדורגת 1 בעולם, או את הסרבית ילנה יאנקוביץ' (11), שנמצאת בכושר מצוין לאחרונה.
עוד הערב בשמינית גמר הנשים: האלופה המכהנת, הצרפתייה אמלי מורזמו (2) תפגוש את הצ'כית המפתיעה, לוסי ספארובה ובקרב בין שתיים מהטניסאיות האהובות בסבב, ייפגשו הרוסייה אלנה דמנטייבה (7) והצ'כית ניקול ואידיסובה (10). במשחקים דחויים בגלל הגשם, ישלימו את הסיבוב השלישי: דינארה סאפינה (9, רוסיה) – נה לי (19, סין), דניאלה האנטוחובה (15, סלובקיה) – אשלי הארקלרוד (ארה"ב).
גברים: דיוקוביץ' ינסה להדהים את פדרר
גם שלב 16 האחרונים בטורניר הגברים ייפתח הלילה עם ארבעה משחקים. במשחק המרכזי, הסרבי נובאק דיוקוביץ' (מדורג 14), כישרון בן 19 שהציג טניס מצוין בשבוע הראשון, ינסה את כוחו מול רוג'ר פדרר (1), לו כבר הפסיד בשני המפגשים הקודמים ביניהם. מוקדם יותר באצטדיון המרכזי 'רוד לייבר ארינה', האמריקני אנדי רודיק (6), שהדיח את מראט סאפין במשחק מצוין ביום שישי, יפגוש את הקרואטי מריו אנצ'יץ' (9).

אנדי רודיק. אחרי סאפין מחכה לו אנצ'יץ' (צילום: רויטרס)
צעיר כשרוני נוסף, הצרפתי רישאר גאסקה (18) ישחק נגד טומי רוברדו (7) וספרדי אחר, דויד פרר (16), יפגוש את האמריקני מרדי פיש. ישלימו את הסיבוב השלישי: תומאס ברדיך (13, צ'כיה) – דמיטרי טורסונוב (21, רוסיה), טומי האס (12, גרמניה) – פלוריאן מאייר (גרמניה).