חיילת ביחידת החץ: "אפילו למשפחה לא סיפרתי"

סיגל יונה, שלקחה חלק פעיל בשיגור הטיל אתמול, מספרת כי משפחתה לא ידעה דבר על ההכנות, בגלל סודיות הפרוייקט. על רגע הפגיעה סיפרה: "בצעד חריג מבחינת הצבא פתחנו שמפניות"

חנן גרינברג פורסם: 12.02.07, 21:23

"ברגע שהטיל המיירט פגע בטיל ידענו שהצלחנו, אבל התאפקנו כמה דקות עד שקיבלנו אישור רשמי. רק אז באמת התחלנו להתחבק ולהתנשק", כך סיפרה ל-ynet סמלת ראשונה סיגל יונה (21) מרמת גן, אחת החיילות היחידות שלקחו אמש חלק פעיל בניסוי המוצלח של מערכת החץ.

 

יונה התגייסה לצה"ל לפני כשנתיים וחצי. תחילה שירתה במערך הפטריוט ולפני כשנה וחצי עברה לשרת ביחידת "חרב מגן" של מערך הנ"מ. לדבריה, ההכנות לניסוי אמש נערכו במשך זמן רב: "בגלל הרגישות של העניין לא יכולתי לספר למשפחה ולחברים מתי הניסוי, אבל ביחידה כל הזמן המשכנו בהכנות לאותו רגע".

שיגור הטיל. "התאפקנו עד שקיבלנו אישור" (צילום: מליסה בלום)

 

אתמול שימשה יונה כעוזרת למפקד בבסיס פלמ"חים, והיוותה למעשה יד ימינו, לרבות סריקת המסכים וביצוע כל הפעולות בזמן אמת. היא גם היתה שותפה בספירה המבצעית לפני השיגור. "עד עכשיו הייתי מחוץ לניסויים, בתקופת ההכשרה. זה הניסוי הראשון שבו לקחתי חלק באופן פעיל יחד עם החיילים מהיחידה. ברור שהיתה התרגשות גדולה בחדר, הרבה אנשים בכירים ישבו וחיכו לראות איך זה יסתיים".

 

לדבריה, לאחר ההצלחה קיבלה עוד הוכחה כי המערכת אותה היא מפעילה מתפקדת בצורה טובה. "גם לפני זה האמנו במערכת, ידענו עד כמה היא מסוגלת לבצע את האתגרים שעומדים בפניה. אתמול היה באמת ניסוי בתנאים קיצוניים, ניסוי מאוד מורכב, והצלחנו בו", מספרת יונה ומוסיפה כי רק כמה דקות לאחר שהסתיים הניסוי וכאשר הגיעו התוצאות הרשמיות, הורגשה ההצלחה.

 

"היה הרבה מתח ושמחנו מאוד כשזה הצליח", אומרת יונה. "קיבלתי שיחות טלפון מהמשפחה והחברים ובצעד חריג יחסית לצבא נפתחו במקום כמה בקבוקי שמפניה".

 

לדבריה, על אף שאין מדובר ביחידה שפועלת כל יום מול איומים שגרתיים ורק נערכת לאיום משמעותי, אין הדבר אומר כי השירות שלה משעמם. "בדיוק ההיפך" היא מתרעמת, "אנחנו כל הזמן מתכוננים, נערכים, מתאמנים ולומדים את המערכת כדי להיות ברגע הנכון הכי מוכנים, בשביל זה אנחנו קיימים".