מאסר עולם לשודדים שרצחו אישה בלוד

לפני שלוש שנים נכנסו שלושה תושבי לוד לדירתה של שרה דוד, לאחר שקיבלו מאביו של אחד מהם מידע על חפצים יקרי ערך הנמצאים במקום. במהלך השוד הם כפתו את האישה וחנקוהּ למוות. האב נידון לשבע שנות מאסר

ורד לוביץ' פורסם: 18.02.07, 14:49

מאסר עולם - זהו העונש שגזר היום (א') בית המשפט המחוזי בתל אביב על משה בסטיקר (33), שאול זוארץ (35) וימין אדרי (45), כולם תושבי לוד, שהורשעו ברצח שרה דוד, תושבת העיר. אביו של בסטיקר, ארתור, נידון לשבע שנות מאסר הארבעה קשרו קשר לשדוד את דירתה של דוד באפריל 2004, בעקבות מידע כי בביתה נמצאים כסף, זהב וחפצים יקרי ערך.

 

בכתב ההרשעה צויין כי ארתור בסטיקר היה זה שהעביר לבנו ושני הנאשמים האחרים מידע על הרכוש שנמצא בדירתה של דוד. השלושה הצליחו באמתלות שונות לגרום לבעלה של האישה לצאת מן הבית וכאשר נכנסו פנימה קשרו, היכו וחנקו אותה למוות על מנת לרוקן את המקום מחפצים יקרי ערך.

 

במהלך החקירה התברר למשטרה כי הוריו של בסטיקר, שהכירו את שרה דוד ובעלה, הם אלה ששידלו את בנם לבצע את השוד. "מדובר במעשה רצח נתעב בגלל חמדנות של כסף", אמרו חוקרי המשטרה. "כל החבורה לא בחלה בשום אמצעים על מנת להשיג את מבוקשה וזה כולל הכאתה למוות של הגברת דוד ז"ל. מהחקירה עולה כי הם ידעו שהאישה המבוגרת נמצאת בבית. חמורה מכך העובדה כי שני חשודים, בעל ואישה, שהכירו את בני הזוג דוד, שידלו השכם וערב את בנם לבצע את העבירה, זאת על מנת לנצל את כספי הקורבנות".

 

זוארץ, אדרי ובסטיקר הבן הורשעו מלבד הרצח, גם בעבירות של ביצוע שוד וקשירת קשר לביצוע פשע. בית המשפט קיבל את טענת התביעה כי השלושה, יחד עם אביו של בסטיקאר, הבינו במהלך השוד כי ייתכן ודוד תמות כתוצאה ממעשיהם אך היו אדישים לכך.

 

על ארתור בסטיקאר החליט בית המשפט לגזור שבע שנות מאסר, זאת למרות גילו המבוגר (64) והעובדה כי אין לו עבר פלילי. על שלושת המורשעים ברצח הוטל תשלום פיצויים לעזבונה של דוד בסכום של 50 אלף שקלים, "לאור המגמה הגוברת לפיה יש לתת ביטוי ממשי להכרה החברתית בסבלם וכאבם של קורבנות עבירה", כדברי השופטים.