מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, אמר אתמול (ג') כי התגובות למערכת ההפעלה החדשה Windows Vista הן "טובות במיוחד".
"משווקי מחשבים מדווחים על עליה יפה במכירות בזכות אנשים המבקשים לקנות Vista", אמר גייטס לעיתונאים באוטווה.
גייטס אמר את הדברים כאשר ביקש להתייחס להתבטאות של מנכ"ל החברה, סטיב באלמר, לפיה תחזיות האנליסטים לגבי המכירות של Vista בשנת הכספים 2008 הן "מופרזות למדי".
מיקרוסופט, יצרנית התוכנה הגדולה בעולם, הפיצה לפני כשלושה שבועות את Vista, היורשת של Windows XP, וצפתה כי המעבר של המשתמשים למערכת ההפעלה החדשה תהיה מהירה יותר ביחס לגירסאות קודמות של Windows.
ההצלחה של Windows במכירות חשובה במיוחד למיקרוסופט מאחר והכנסות מערכת ההפעלה מקיפות כ-75 אחוז מכלל הרווח התפעולי של החברה. האופטימיות של המשקיעים בהקשר של Windows Vista אפשרה למניית החברה לנסוק בשיעור של עד כ-30 אחוזים מאז חודש יוני, אך מאז המנייה צללה.
כאשר נשאל גייטס אם לא מוטב למיקרוסופט להתייחס בזהירות ביחס לסיכויי ההצלחה של Vista, הוא אמר "אני לא יודע על מה מדובר. התגובות ל-Vista הן מדהימות. הסקירות של מערכת ההפעלה יוצאות מן הכלל...בשורה התחתונה, ההיענות הייתה טובה מכפי שציפינו".
גייטס דיבר במסיבת עיתונאים בה הכריז על גיוס 139 מיליון דולר על ידי הקרן של ביל ומלינדה גייטס וממשלת קנדה למען פיתוח חיסון לנגיף האיידס.
הצטרפתם כבר לניוזלטר החדש שלנו? הוסיפו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם בתיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו את מהדורת סיכום היום שלנו - עם קישורים מעניינים והערות על המצב