מדי חודש מאבדות רשתות השיווק הגדולות נתחי שוק לטובת הרשתות הפרטיות. שופרסל השלימה את המהלך של שינוי הפורמטים והודיעה לצרכנים על השקת הרשת המוזלת שופרסל דיל. רבוע כחול אף היא חיזקה את רשת הדיסקאונט מגה, והרשתות הפרטיות התרחבו ופתחו עוד סניפים.
בניגוד לרשתות הגדולות, הרשתות הפרטיות אינן מפנות תקציבי ענק לשיווק ופרסום ולמשכורות למנהלים. כך הן גם יכולות להרשות לעצמן להציע מחירים נוחים יותר. ההוצאות שלהן נמוכות בהרבה מאלו של הרשתות הגדולות ואין להן נוכחות במרכזי הערים, בהם השכירות גבוהה ביחס למיקומים מרוחקים. מצב זה מביא לכך שהתחרות הגדולה מתקיימת במתחמי הקניות מחוץ למרכזי הערים.
אחד התחומים עליו שמו רשתות השיווק דגש השנה היה תחום הפירות והירקות. בתחום זה הכריזו רשתות השיווק על "מהפכה" של ממש, כפי שהגדירו אותה. הרבוע הכחול חתמה על הסכמי שיתוף פעולה על חקלאים המייצרים עבורה מגוון פירות וירקות. הרשת התחייבה לספק את הסחורה עד 24 שעות מהזמן בו נקטפה. שופרסל תידרכה את החקלאים העובדים עם הרשת על נוהלי הדברה חדשים. בטיב טעם הפירות והירקות מקבלים התייחסות רצינית והם מסודרים על מדפים, כשהם מקרינים טריות, צבע ועושים ללקוח חשק לקחת אותם מהמדף.
אלא שהמחיר של הפירות והירקות ברשתות השיווק כולן אינו זול כלל, והלקוח משלם פרמיה עבור הטריות, הפיתוחים הייחודיים והמוצרים החקלאיים שמיובאים מחו"ל. במסגרת "המהפכה", ישלם הלקוח מחיר גבוה יותר מזה שיגבה ממנו בשווקים.
לקראת יום הצרכן הבינלאומי, שיחול ב-15 במרץ, ערך המרכז למחקרים צרכניים בהנהלת דוד עידן, סקר מחירים בתחומים שונים. בסקר הראשון השתתפו חמש הרשתות הפעילות באזור חולון, שם התחרות מאוד גבוהה. נבדקו מחיריהם של 17 סוגים שונים של פירות וירקות.
תוצאות הבדיקה העלו, כי רשת מחסני להב היא הזולה ביותר במחירי פירות וירקות באזור חולון ורשת יינות ביתן היא היקרה ביותר. הפער ביניהן עומד על 22%. הרשת המדורגת שנייה אחרי להב היא רשת מגה של הרבוע הכחול ואחריה שופרסל דיל וחצי חינם.
עוד עולה מהבדיקה, כי הפער בין מחסני להב הראשונה במחירים הזולים לצרכן בקטגוריה זו, לבין רשת מגה עומד על 2%.
