ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, השתתף היום (ה') בטקס הנחת אבן היסוד לשלוחה של האוניברסיטה האיסלאמית על חורבות ההתנחלות נצרים. הוא הבטיח בטקס שבשבוע הבא תושלם מלאכת הרכבת ממשלת האחדות.
הנייה ציין שביקש מכל המפלגות והארגונים הפלסטינים להגיש את שמות נציגיהם שישתתפו בממשלה, "אנו עומדים בפני שלב חדש וצריך לעשות כל מאמץ להגיע בהקדם להקמת ממשלת האחדות על בסיס יישום הסכם מכה, וזאת לאחר שהצלחנו להפסיק את העימותים הפנימיים". תנועת החמאס קראה לזרוע הצבאית שלה "להיערך להגיב לפשעים הישראליים בשכם ובג'נין". הודעה זו נחשבת חריגה, שכן היא מגיעה מהדרג המדיני של הארגון ולא רק מהדרג הצבאי.

הנייה בטקס יסוד האוניברסיטה בנצרים (צילום: איי פי)
בהודעה הרשמית קראו בחמאס לזרוע הצבאית "לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותם להגיב לפשעי האויב הציוני המתמשכים". תנועת החמאס אף קוראת לארגונים הפלסטינים להקים חדר מבצעים משותף כדי להגיב לפעולות צה"ל. בחודשים האחרונים הסתפקו בחמאס בהודעות גינוי לקוניות מצד הזרוע הצבאית של התנועה בלבד.
גורם ביטחוני פלסטיני העריך בשיחה עם ynet שתנועת החמאס עשויה להגיב בפיגועים או בירי מאסיבי של רקטות אם יימשכו פעולות צה"ל. לדבריו, הדבר יתרחש, אם בכלל, רק לאחר הקמת ממשלת האחדות הפלסטינית.
"עוד נשוב לנצרים"
ומה אומרים תושבי נצרים לשעבר על בניית מכללה איסלאמית קיצונית על אדמת ההתנחלות לשעבר? צורית ירחי מתגוררת בקרוואן זמני ביישוב יבול ומשם תעבור לחלוצה. "זה כואב לי מאוד לשמוע על הקמת האוניברסיטה האיסלאמית בנצרים, במקום שהיה ביתנו שהקמנו בו בית וילדנו בו ילדים. אנחנו יודעים שהחמאס הוא ארגון רצחני, שבאוניברסיטאות שלהם לא לומדים ערכי צדק ומוסר ואהבת אדם, זה רק מעצים את התהייה שלנו - מדוע? למה עזבנו את נצרים ואנו רואים מה זה עושה לישובי שדרות עוטף עזה".
ירחי מאמינה שתשוב לנצרים ומקווה ש"הם לא יספיקו לבנות את המכללה הזו. אני יודעת בבירור - כשהיינו שם, לתושבי עזה היה הרבה יותר טוב. גם היום, שנה וחצי אחרי, אני אופטימית ואני בטוחה שנחזור למקום הזה, אני בטוחה שנחזור ואנו נבנה שם מכללה של שלום וערכים לנתינה ואהבת אדם".
צורית מציינת לקראת חג הפורים ש"גם המן רשע רצה להכרית את העם היהודי ולא הצליח. גם להם זה לא יצליח, האדמה תקיא אותם מתוכה כי זו אדמתנו לא אדמתם".