מכבי ת"א הובסה בוויטוריה 94:73

טאו לא ריחמה על מכבי ת"א בדרך לניצחון מוחץ 73:94 והבטחת המקום הראשון בבית. הצהובים הציגו עוד מופע אימים. חיפה תאזן את התוצאה?

ynet עודכן: 07.03.07, 23:27

אחרי שני נצחונות לא משכנעים על וירטוס רומא ופו אורטז החלשות, הגיעה מכבי תל אביב לספרד כדי להתמודד עם המעצמה המקומית טאו ויטוריה, שהבהירה לצהובים מהי הרמה האמיתית הנדרשת ביורוליג. לואיס סקולה וחבורתו שלטו במשחק מתחילתו ועד סופו והביסו בקלות את האורחת מישראל 73:94. למזלה של מכבי, למרות המפלה המקום השני כמעט ומובטח לה לאחר שרומא הפסידה בצרפת 74:69.

 

 

מחצית ראשונה: טאו ויטוריה - מכבי ת"א 33:50

הפתיחה היתה מבולבלת מצד שתי הקבוצות, אולם פרד האוס היה זה שקלע ראשון מבחוץ. ליאור אליהו היה היחיד שסיפק פתרונות בהתקפה למכבי, אולם גם לואיס סקולה התחיל לעבוד כבר מתחילת המשחק והעלה את טאו ליתרון 4:11 בדאנק. מנגד, וויל ביינום וחבריו הירבו לאבד כדורים ואיפשרו לספרדים לרוץ.

 

אליהו היה היחיד שהצליח לעשות משהו עם שמונה הנקודות הראשונות של הצהובים. זה לא הספיק, גם לא השליטה בריבאונד, בטח לא כשסקולה חם כל כך (הפך למלך הסלים של היורוליג בכל הזמנים כבר ברבע הראשון). הוא והאוס סחפו את טאו ליתרון 8:17. כשטיאגו ספליטר החל לעשות סדר בצבע, האוס ניצל זאת כדי לצלוף מחוץ לקשת ולקבוע 13:23 לקבוצתו. הרבע הראשון הסתיים באותו הפרש - 15:25.

 

אם הרבע הראשון היה רע מבחינת מכבי, הרבע השני נראה מזעזע עוד יותר. איבודי כדור שלומיאלים לצד ניהול משחק רשלני של דריק שארפ וגוראן ירטין, איפשרו לפלאניניץ' המתלהט לעלות ליתרון 15:30. ניקולה וויצ'יץ' שהמשיך במחדליו ההגנתיים מול סקולה, לא מצא עצמו גם בהתקפה.

נבן ספאחיה מיואש על הספסל (ראובן שוורץ)

 

סקולה חגג באדיבות ההגנה הצהובה העצלה עם ארבע סלים רצופים ויתרון שיא 17:38. יציאתו של סקולה סימנה על בלימת התנופה ובורשטיין צימק ל-38:25. התעוררותו של סרקאן ארדוגן החלש עם שלשה סימנה על חידושה. ביינום החלש עוד יותר מנע בריחה ליותר מעשרים הפרש בזכות שני מבצעים אישיים.

 

מחצית שנייה: טאו ויטוריה - מכבי ת"א 73:94

סקולה חזר מההפסקה, כמו שירד אליה עם סל אחרי שפתח את המחצית, אחרי שסבסב את וויצ'יץ'. למזלם של הצהובים, שחקני טאו לא נלחמו על הריבאונד וכך נמנעה בריחה נוספת. אפילו ביינום הטביע מריבאונד התקפה וצימק ל-55:42, כדי להשאיר למכבי סיכוי. חמש נק' רצופות של פאבלו פריוני בלמו את הקאמבק של מכבי בעיצומו וקבעו 45:62. ביינום שנפצע בניסיון לעצור הרכז הארגנטיני ירד לספסל. שלשה של בורשטיין עם הבאזר קבעה את תוצאת הרבע השלישי - 54:70.

 

פתיחת הרבע הרביעי היתה שייכת לשרון ששון שצלף שלשה, אולם זוג איבודי כדור הוציאה את הרוח מהמפרשים של מכבי. קאיה פקר ואנדר ארסלאן הטורקים החזירו אותה לגבה של קבוצתם הספרדית שחזרה להוביל 57:75.  ארסלאן המשיך בצליפותיו וקבע יתרון שיא לטאו 58:80, אך הצהובים נלחמו על הכבוד וצימקו מיד 80:63. זה לא ממש שינה לספרדים שבתום רבע סתמי למדי, הצליחו לבייש את האורחים מישראל עם ניצחון 73:94.

סטטיסטיקה מכבי תל אביב בטאו

סטטיסטיקה טאו - מכבי תל אביב

 

 
פורסם לראשונה 07.03.07, 21:36