נואל פליקס סירב לשחק וצפוי להשתחרר ממכבי ת"א

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet: הזר המסופסל סירב להיכנס לפרקט מול טאו ויטוריה - במכבי מכחישים שיישלח הביתה, הוא עשוי לבקש שיחרור בעצמו. אוהדים ספרדים הפגינו עם דגל פלסטין, ספאחיה פיצץ את מסיבת העיתונאים

אהרל'ה ויסברג ואיתי שנקמן פורסם: 08.03.07, 00:01

אם ההפסד הצורם, תבוסה אפשר לכנותו, 94:73 לטאו ויטוריה לא היה מספיק, במכבי תל אביב נאלצים להתמודד כעת עם בלאגן נוסף אליו הם לא רגילים. חמש דקות לסיום החליט המאמן נבן ספאחיה להקים מהספסל את נואל פליקס ולהכניסו למשחק, אבל לזר המסופסל היו רעיונות משלו והוא סירב. הדבר עורר כעס גדול במועדון והשחקן צפוי לקבל שיחרור כבר במהלך השבוע הקרוב.

 

 

במכבי מכחישים את העבודה כי השחקן ישוחרר, אבל ככל הנראה פליקס יבקש בעצמו לקבל את השיחרור מאחר והוא מתוסכל מהיחס אליו ומסיפסולו הממושך. מקורבים לשחקן יודעים לספר כי פליקס מאוד אוהב את המועדון ואת האנשים במערכת ורוצה להישאר בישראל, אבל ככל הנראה לא בתנאים והסיטואציה האלו. בכל מקרה הוא צפוי לקבל קנס לאחר שיועמד לדין בוועדת משמעת פנימית. 

בעוד טאו מיררה את חייה של מכבי על המגרש, עשו זאת האוהדים הספרדים ביציע. לאורך כל המשחק שמעו וראו אנשי ושחקני מכבי קריאות וכרזות אנטי ישראליות ופרו פלסטיניות. אירוע השיא התרחש במסיבת העיתונאים של ספאחיה לאחר המשחק. מספר אוהדים ספרדים פרצו בסיום עם דגל פלסטין לחדר, קראו קריאות אנטי-ישראליות נגד אנשי הצהובים והמאמן החליט לפוצץ את מסיבת העיתונאים.

 

שמעון מזרחי אמר כי מכבי תגיש תלונה ביורוליג נגד טאו והתנהגות אוהדיה. ספאחיה יצא נסער ממסיבת העיתונאים ואמר: "אני עשרים שנה בספורט ודבר כזה עוד לא קרה לי. באנו לשחק כדורסל, ולאוהדים לא היתה שום סיבה לעורר כאלו פרובוקציות. לא שיחקנו בתנאים נורמליים. לא זו הסיבה להפסד, אבל הקהל היה מרוכז בפרובוקציות נגדנו במקום לעודד את הקבוצה שלו. זה סקנדל גדול. עזבתי את מסיבת העיתונאים, כי באולם ספורט אין מקום לעניינים פוליטיים".

וויצ'יץ' מול סקולה פלאניניץ' בוויטוריה (צילום: איי אף פי)

 

על היכולת של קבוצתו מול טאו, אמר ספאחיה: "טאו ויטוריה כרגע קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי. הם שיחקו טוב מאוד ואם ימשיכו כך, הם גם יגיעו רחוק. טאו לא עצרה לרגע, ואם היא היתה יכולה, היא היתה מביסה אותנו ב-50 הפרש. מה שראינו זו לא מכבי האמיתית. במחצית השנייה השתפרנו, עכשיו ננסה להיאבק על המקום השני בבית - אני אנסה לשכנע את השחקנים שזה אפשרי. ניקולה וויצ'יץ' לא היה כשיר לשחק, אבל הוא ניסה. כולם יודעים שמכבי, עם ובלי ניקולה, היא לא אותו הדבר. אין טעם לשנות עכשיו דברים גדולים, אנחנו נמשיך לעבוד ולהילחם, ואני מקווה שנשחק יותר טוב".

 

אחת מנקודות האור של הצהובים, ליאור אליהו: "הם ברחו לנו בשלב מוקדם והפער הזה לא היה צריך להיפתח. במחצית השנייה התמודדנו איתם, אבל ההפרש כבר היה גדול מדי וזה לא הציל לנו את המשחק. טאו היתה הרבה יותר טובה מאיתנו. אנחנו צריכים לדעת לפתוח טוב יותר את המשחק, ולא להגיע לפערים כמו שהיו ברבע השני. אני לא יודע אם אלה הפערים בין הקבוצות. אנחנו משחקים פחות טוב לאחרונה, וצריכים לעבוד על זה. לזרום, לקחת זריקות בביטחון ולשחק חופשי. נדע ללמוד מטעויות ונמשיך הלאה".

יותם הלפרין מנסה להפריע לווידאל (צילום: איי אף פי)

 

וויל ביינום: "טאו תפסה אותנו ביום רע ושלטה במשחק. אנחנו צריכים להמשיך הלאה, לעבוד ולעשות הכל כדי להגיע לרבע הגמר".

סטטיסטיקה טאו - מכבי תל אביב

סטטיסטיקה מכבי תל אביב בטאו