בית ההשקעות מריל לינץ' וחיים ישראל, העומד בראש תחום המחקר בחברה, דורגו במקום הראשון בסקר הראשי של התעשייה שנערך על ידי המגזין היוקרתי Institutional Investor. בנוסף דורג מריל לינץ' ע"י המשקיעים הזרים במקום הראשון בין בתי ההשקעות המסקרים את ישראל.
בדירוג הכללי דורג מריל לינץ' במקום הראשון, UBS במקום בשני ודויטשה בנק במקום השלישי, כאשר בקטגורית האנליסטים חיים ישראל דורג אף הוא במקום הראשון.
על פי נתוני הסקר, ההמלצה המוצלחת של חיים ישראל השנה הייתה הורדת ההמלצה לחברת מכתשים אגן במאי 2006, במחיר 25.18 שקל. במשך 2006 ירדה המניה ב-5% כאשר מדד ת"א 25 עלה ב-3.6% באותה תקופה.
בנוסף, על פי הסקר, הרשים חיים ישראל את המשקיעים בניתוח השפעות מלחמת לבנון על השוק או כפי שאחד המשקיעים טען: "מריל לינץ' לא המעיט בהשפעות המלחמה אך האיר את עיננו בניתוח אנליטי פונדמנטלי".
מידי שנה עורך המגזין Institutional Investor סקר בקרב כל המשקיעים המוסדיים הגדולים בעולם במטרה לדרג את בתי ההשקעות והאנליסטים המובילים בעולם אשר משקיעות ומסקרות את ישראל.
הסקר של Institutional Investor הינו הסקר היוקרתי והמקיף ביותר בתעשייה וכולל מאות בתי השקעות. ישנו קשר ישיר בין גובה הדירוג לבין היקף הפעילות של לקוחות עם בית ההשקעות המדורג ונתח השוק.
הסקר כולל הן את מנהלי ההשקעות והן את האנליסטים בשווקים המתעוררים ברחבי העולם המשקיעים ומסקרים את ישראל. הדירוג בודק מספר פרמטרים : איכות מחלקת המחקר שמסקרת את ישראל שרכשה את אמונם של המשקיעים הזרים, דיוק ההמלצות וטיב מחקר. כמו כן מדורגים ביתי ההשקעות לפי מכלול השירותים אשר בית השקעות מעניק ללקוחותיו. פרמטר אחרון הוא דירוג אישי בין האנליסטים.