בוקר של בריאות - להתחיל את היום אחרי הצום

רב התזונאים מאמינים שחשוב לאכול ארוחת בוקר טובה כדי להזין את הגוף אחרי הצום הגדול של הלילה, אך יש גם כאלה שמאמינים שכדאי לפתוח את היום עם פרי או מיץ פרי בלבד. פיליס גלזר מדברת על ארוחת הבוקר ומגישה מתכון לבוקר מצוין

פיליס גלזר פורסם: 14.03.07, 11:05

יש אנשים שלא מסוגלים להתחיל את הבוקר בלי לאכול סמוך לזמן ההשכמה, כמו למשל האנגלים והאמריקאים, שהפכו את ארוחות הבוקר הכבדות למסורת. עם זאת, המון אנשים מארצות ותרבויות שונות (צרפתים, איטלקים והברזילאים, למשל), רגילים להתחיל את היום עם כוס קפה ומאפה קטן ולא לאכול עד שעות הצהרים.

 

רב התזונאים מאמינים שחשוב לאכול ארוחת בוקר טובה כדי להזין את הגוף אחרי הצום הגדול של הלילה, אך יש גם כאלה שמאמינים שכדאי לפתוח את היום עם פרי או מיץ פרי בלבד, כדי לא להכביד על הקיבה ישר על בוקר.

 

אני לא כל כך אוהבת לאכול ארוחה מלאה על הבוקר (אלא אם אני מתארחת בבית מלון) ומסתפקת בשמחה במשקה חם ובפרוסת לחם מלא או מאפין. אך כשמדובר בבנותיי, חשוב לי מאד שלפני שהן יוצאות לבית הספר ובמיוחד לפני מבחן, שיאכלו משהו מזין במקום פחמימות ריקות (כמו שמקבלים מדגני בוקר טיפוסיים למשל, שמכילים עד 30% פחמימות), כדי לחדד את הקשב ולשמור על ריכוז. הנה רעיון סופר-בריא לממרח בוקר - טעים ועשיר מאד באומגה-3 שעוזר להורדת רמות כולסטרול ותורם לשיפור הריכוז:

 

ממרח בוקר טוב

המרכיבים:

1 כף שומשום

1 כף זרעי פשתן

1 כף אגוזי מלך קצוצים

1 כפית גרעיני חמניות קלופים

1 כפית זרעוני דלעת

קורט מלח, עדיף מלח ים גס או דבש (לממרח מתוק)

שמן זית כתית מעולה, שמן קנולה בכבישה קרה או שמן שומשום בהיר

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הזרעים והמלח ביחד. מעבירים לקערית ומסיפים פנימה שמן בכמות שתספיק ליצור מרקם משחתי (לא מוסיפים יותר מדי). אפשר גם להוסיף מעט מים כדי להפחית את כמות השמן.
  2. אם רוצים ממרח מתוק, מוותרים על המלח ומוסיפים בדבש במקום שמן (מתאים לילדים). לשימוש, מורחים על לחם קלוי את הממרח. עדיף להכין טרי כל יום-יומיים ולשמור במקרר.

 

פיליס בישלה  דייסה

מאז שהן היו תינוקות, הרגלתי את בנותי להתחמם בימים הקרים עם קערת דייסה חמה בתוספת סירופ מייפל אמיתי. בדרך כלל זו דייסת שיבולת שועל (קוואקר), אך לפעמים אני מכינה דייסה מסולת מלאה או מקמח אורז מלא (את שניים האחרונים אפשר למצוא בחנויות הטבע הגדולות יותר).  את כל הדייסות אפשר להכין על בסיס חלב או מים (או תערובת של שניהם). אישית, אני מעדיפה להכין דייסת קוואקר על בסיס חלב בלבד. 

 

דייסת סולת או קמח אורז

המרכיבים (למנה אחת):

1/2 כוס סולת או קמח אורז

1/2 1 - 1 כוסות נוזלים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת, כ-8-10 דקות.

 

דייסת קוואקר עם פטנט

בזמן אחרון ממש אין לי כוח לשטוף את הסיר הדביק, ולכן אני מכינה את הדייסה במיקרוגל.

 

המרכיבים:

1/2 כוס קוואקר

1 כוס נוזלים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקוואקר בקערה גדולה כמו למנה אישית של מרק, ומוסיפים את הנוזלים. מכניסים למיקרו לדקה בעוצמה מקסימלית.
  2. מוציאים ובוחשים בהתלהבות עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מחזירים למיקרו לדקה נוספת.
  3. עדיין נוזלי? אפשר להוסיף עוד כמה כפות קוואקר ולבחוש עד שהדייסה מסמיכה - אין צורך להחזיר למיקרו.
  4. אפשר להוסיף דבש, דבש עם כפית טחינה (לקבלת טעם של חלבה), קינמון וסוכר ואפילו חתיכות חלבה אמיתית - נכון, זה משמין, אך זה ממש טעים ומכיל המון סידן.

 

יש גם דגני בוקר מדליקים שגיליתי, אבל זה לפעם אחרת.

 

ביי ובתאבון,

 

פיליס