נעצר חשוד במעורבות בפיגוע במלון "פרדייז"

כארבע וחצי שנים לאחר מתקפת הטרור על המלון הישראלי בקניה, בה נהרגו שלושה ישראלים, הודיע הפנטגון כי אחד החשודים במעורבות בפיגוע נתפס ונכלא במתקן המעצר גוונטנאמו שבקובה. האיש, שזוהה כעבד אל מאליק וחשוד בהשתייכות לאל-קאעידה, הודה בחשדות המיוחסים לו וסיפר כי היה מעורב גם בניסיון להפיל מטוס של חברת ארקיע שהמריא מקניה

יצחק בן-חורין, וושינגטון פורסם: 26.03.07, 23:50

הרשויות האמריקניות עצרו חשוד במעורבות בפיגוע שאירע במלון "פרדייז" במומבסה שבקניה בשנת 2002, בו נהרגו שלושה ישראלים. כמו כן, הוא חשוד בניסיון לפגוע במטוס של חברת "ארקיע" בו נסעו נופשים ישראלים שעזבו את קניה.

 

משרד ההגנה האמריקני אישר היום (ב') את דבר מעצרו של האיש, המזוהה כעבד אל מאליק, החשוד שהשתייך לארגון אל-קאעידה. אל מאליק, המוגדר כ"מחבל מסוכן", נעצר על ידי שלטונות קניה והועבר למעצר בכלא השנוי במחלוקת בגוונטנאמו שבקובה במהלך סוף השבוע. לא נמסרו פרטים אודות מוצאו של האיש והאופן שבו נתפס.

 

בגוונטנאמו מוחזקים 14 חשודים עיקריים בטרור נגד ארה"ב והמערב, ולפי מקורות אמריקנים אבו מאליק אינו נחשב למנהיג טרור. דובר בפנטגון, בריאן וויטמן, אמר כי עבד אל מאליק הודה בחקירתו במעורבות בפיגוע הטרור במומבסה ובניסיון לפגוע במטוס הישראלי בטילי כתף, בעת המראתו משדה התעופה המקומי. עוד מסר וויטמן, כי אל מאליק יעבור שימוע צבאי.

 

גורם ביטחוני אמריקני אמר בעילום שם כי אל מאליק הועבר לאמריקנים על ידי הרשויות בקניה בשבועות האחרונים, ורק בסוף השבוע הועבר לגוונטנאמו. לדברי וויטמן, ההחלטה להעבירו למתקן הכליאה התקבלה בשל "האיום החמור שהחשוד מייצג".

 

בארצות הברית מתנהלים ויכוחים על עצם הפעלתו של גוונטנאמו ככלא למחבלים, שנפתח במהלך המלחמה באפגניסטן ושהעצורים בו אינם עומדים כלל למשפט. בשל הוויכוחים הפומביים, לא הובאו אליו עצורים זה שנתיים וחצי ואל מאליק הוא החשוד בטרור הראשון שהועבר למתקן הכליאה מאז ספטמבר 2004.

 

הפיגוע במומבסה התרחש בשלהי חודש נובמבר 2002, כשג'יפ תופת התפוצץ בכניסה למלון שאירח תיירים ישראלים. בפיגוע נפצעו כשמונים איש, בהם 17 ישראלים. זמן קצר לאחר מכן נורו שני טילי כתף מסוג "סטרלה" לעבר מטוס "ארקיע" שהמריא ממומבסה, עם קבוצת תיירים ישראלים שסיימו את חופשתם. הטילים החטיאו את המטוס, וזה שב בשלום לישראל.