ממשלת חוף השנהב הסכימה היום (ג') למנות את מנהיג המורדים גיום סורו לתפקיד ראש הממשלה - במסגרת תוכנית פיוס
שנועדה לאחד מחדש את המדינה, שמפוצלת מאז מלחמת אזרחים קצרה שהתרחשה שם בין השנים 2002-2003.
הנשיא לורן גבגבו אמר כי ממשלה חדשה תוקם במדינה - ייתכן שכבר בסוף השבוע הקרוב. "עד סוף השבוע הנוכחי, או בתחילת שבוע הבא לכל המאוחר, תהיה לנו ממשלה חדשה", אמר גבגבו, בדברים ששודרו בטלוויזיה הממלכתית במדינה. "אני יכול להבטיח לכם שהמלחמה במדינה הסתיימה".
גבגבו וסורו, שעמד בראש ארגון המורדים "הכוחות החדשים", שהחזיק בצפון המדינה, חתמו לפני שלושה שבועות על הסכם שלום לאיחוד המדינה הצפון אפריקנית, הנחשבת גם למגדלת הקקאו הגדולה בעולם. בשיחות השלום שהתקיימו ב-4 במרס בבורקינה פאסו השכנה, בתיווכו של נשיא בורקינה פאסו בלז קומפאורה, הסכימו הצדדים להקים ממשלה חדשה עד 8 באפריל.
דובר ארגון "הכוחות החדשים", אלאן לובוגנון, אישר את דבר מינויו של סורו באתר האינטרנט של הארגון. מאז 2002, אז ניסו לוחמי מיליציה להפיל את משטרו של הנשיא גבגבו, הקולוניה הצרפתית לשעבר מפוצלת. חלקה הדרומי של המדינה מכיר בממשלה, בעוד שצפונה מוחזק בידי המורדים. לאחרונה חתמו שני הצדדים על הסכמי שלום נוספים, בהם הסכם בחסות האו"ם, שהאריך את המנדט של גבגבו לשלוט כנשיא זמני - עד הבחירות הצפויות במדינה באוקטובר הקרוב.
עוד קודם להודעה, העריכה התקשורת כי סביר שההסכם שנחתם בראשית החודש יביא למינויו של סורו לתפקיד ראש הממשלה במדינה, ויחליף את צ'רלס קונן באני, שעל פי תוכנית האו"ם, יפקח על התפרקותם של המורדים מנשקם, ועל הבחירות הקרבות.