נגן זאת שנית, דה וינצ'י

None

אהרון קשלס פורסם: 15.04.07, 15:56

איך יהיה סרט ההמשך ל"צופן דה וינצ'י"? מי שקרא את "מלאכים ושדים" כבר יודע - אותו דבר

 

מעריציו של המותחן החיוור ביותר בתולדות הוליווד, "צופן דה וינצ'י", מוזמנים לפצוח בריקוד סוער של שטיח השיער המותקן על ראשו של הכוכב טום הנקס. הסיבה? בימים אלה אנו למדים כי צילומיו של "מלאכים ושדים", סרט ההמשך -וליתר דיוק של הפריקוול, יחלו בינואר הקרוב.

 

קשה להאשים את הבמאי, רון הווארד, ואת הנקס. ככלות הכול עם סך הכנסות עולמי, חלומי של 758 מיליון דולר, היה זה עניין של זמן בטרם יציר דמיונו של דן בראון, פרופסור רוברט לנגדון, יוזעק שוב בשיחת בוקר מוקדמת כדי להעניק חוות דעת - אקדמית, לא סתם! - על רצח מזוויע שעקבותיו יובילו - תחזיקו חזק! - לאחווה סודית שנדמה היה כי פסה כבר מן העולם.

 

נשמע מוכר? ובכן, מי שקרא את שני הספרים ודאי יודע שיש יותר מקו דמיון אחד, אם להשתמש בלשון המעטה, ביניהם. המהדרין - והמהדרין במקרה שלנו הם כל אותם אנשים עם זכרון בריא - יאמרו שמדובר באותו ספר.

 

ומכאן שאם בדרך כלל סרטי המשך ופריקוולים מרגישים לכם כמו חומר לעוס לעייפה, הרי ש"מלאכים ושדים" עתיד להיות אותו מסטיק שאתם מרגישים בתחתית הכסא של אולם הקולנוע ונלחמים להסרתו. בהצלחה!

 

אנחנו ב"אוצר לאומי 2".