מנכ"ל הליגה, ג'ורדי ברתומיאו, הגיע אתמול (ב') בבהילות לאתונה כדי לנזוף במארגני הפיינל פור על הסחבת והאיחור בארגון האירוע. מתברר כי ביורוליג מודאגים ממצב העניינים באולם האולימפי שיארח את המשחקים - החל מהתנאים ביציעים, דרך חדרי ה-VIP, קבלת הפנים ומתן השירותים לתקשורת. בפגישה שקיים ברתומאיו עם ראש עיריית אתונה הוא הלין בעיקר על השיווק הפאסיבי של האירוע, בניגוד לאירועים הקודמים בתל אביב, מוסקבה ופראג.

רודי פרננדס. השאיר את אליהו מאחור ויטוס לאתונה (צילום: רויטרס)
בעיריית אתונה הסבירו כי דווקא פנאתינייקוס היא זו שהערימה קשיים על תחילת העבודות ב-OAKA, אבל התחייבו בפני ברתומיאו כי האולם יהיה מוכן בזמן למשחקים, ביום שישי הבא. בכל מקרה, ביורוליג לא מתכוונים לשנות את מועד הפיינל פור או מיקומו.
ליאור אליהו, שהיה ברשימת המועמדים הסופית לתואר תגלית העונה ביורוליג, הפסיד כצפוי לכוכב העולה של חובנטוד בדאלונה, רודי פרננדס. הגארד הספרדי נבחר ברוב קולות על ידי 24 מאמני הקבוצות בליגה. אליהו לא הצליח להתברג אפילו לרביעייה הראשונה. במקום השני סיים רכזה בן ה-16 של חובנטוד, ריקי רוביו, במקום השלישי נבחר טיאגו ספליטר מטאו ויטוריה ואילו קוסטה פרוביץ' מפרטיזן בלגרד דורג רביעי.