הגרלה קשה לפדרציה: מפגש חוץ באוסטריה
שחר פאר, ציפי אובזילר וחברותיהן ייאלצו להתמודד בחוץ מול האמא סיביל באמר ונגד טאמירה פאשק בת ה-16. פאר: "אני עצבנית, רציתי לשחק בארץ". הקפטן עודד יעקב: "הכל הולך לנו קשה, נקווה שגם הפעם נצא מהקושי"
סער הס
פורסם: 25.04.07, 13:23
טניסאיות ישראל רצו כל כך לשחק סוף-סוף בבית, לעיני 5,000 צופים ברמת השרון או אפילו בהיכל נוקיה. רצו, ולא קיבלו. נבחרת הפדרציה של ישראל שוב תשחק בחוץ, לאחר שקיבלה היום (ד') הגרלה קשה מאוד - מפגש חוץ מול אוסטריה בפלייאוף על העלייה לבית העליון הבכיר, בו משחקות שמונה הנבחרות הטובות בעולם.
שחר פאר, ציפי אובזילר, יוליה גלושקו ואנה סמאשנובה, אם תחליט להשתתף לפני פרישתה גם בהתמודדות הזו, שתיערך ב-16 וב-16 ביוני, ייאלצו להתמודד מול שתי שחקניות יחידים מצוינות - סיביל באמר וטאמירה פאשק.
צפו בחגיגות אחרי הניצחון על קנדה (מיקי שגיא, קנדה)
אוסטריה היא הנבחרת היחידה מבין הארבע שישראל היתה יכולה לפגוש שתגיע במומנטום חיובי להתמודדות, לאחר שהביסה 1:4 את אוסטרליה בסיבוב הראשון של בית עליון 2. בשנה שעברה ישראל דווקא הוגרלה למפגש ביתי, מול אינדונזיה, אך הנבחרת האורחת החליטה לא להגיע מסיבות פוליטיות ושלחה את פאר, אובזילר וחברותיהן להתמודדות בקנדה,
בה הן ניצחו 2:3.
"אני עצבנית. לא שינה לי מי תהיה היריבה, רק רציתי לשחק בבית", אמרה פאר, שמעולם לא שיחקה במדי הנבחרת במפגש ביתי. הפעם היחידה שאובזילר וסמאשנובה ייצגו את ישראל בארץ היתה ב-1996, אז ניצחה הנבחרת חמישה משחקים בטורניר בדרג נמוך.
צפו בשחר פאר נוחתת בישראל (אוהד קינר,סטילס AFP)
"זו אכזבה גדולה שהמשחק לא ייערך בבית", אמר הקפטן עודד יעקב. "זה כאב גדול לבנות, וגם לי. אנחנו יודעים מה הקהל הביתי יכול לעשות, ראינו את זה בגביע דייויס ונורא-נורא קיווינו שנקבל מפגש ביתי. אף אחד לא ראה את אנה וציפי בכל השנים הללו משחקות בישראל ולצערנו גם הפעם הם לא יראו אותן".
על ההגרלה עצמה, אמר הקפטן: "כל הנבחרות בשלב הזה חזקות, אין נבחרות חלשות. אני מניח שהמשחק יהיה על חימר ונתכונן לכך. הכל הולך לנו קשה, אבל נקווה שגם הפעם נצא מהקושי". יעקב, שראה את באמר בצ'רלסטון, יעקוב אחריה ואחרי בפאשק ברולאן גארוס הקרוב.
הקפטן הישראלי מאמין שסמאשנובה תשחק גם במפגש הבא: "אנה תתחרה ברולאן גארוס והיא תהיה מוכנה לפדרציה. נצטרך לראות מי תהיה בכושר הכי טוב אז כדי להחליט מי זו שתעלה למשחק".

באמר והאוסטריות חוגגות את הניצחון על אוסטרליה (צילום: איי פי)
באמר, המדורגת 25 בעולם, הובילה את האוסטריות לניצחון בפדרציה על האוסטרליות, המשך לעונה מצוינת ומפתיעה של האמא לילד בן שש. לא פחות מסוכנת היא המחבט מספר 2, פאשק. רק בת 16 ועם מאזן מצוין מצוין של 4:14 העונה, פאשק, שהגיעה לשני גמרי גראנד סלאם לנוער, מדורגת כבר במקום ה-84 בעולם.
האוסטרית השלישית היא איבון מיוסבורגר, המדורגת 106 בעולם, ומספר 4 היא טינה שיכטל, 281 בדירוג.
גם שאר המדורגות בהגרלה ישחקו בבית. בלגיה, שהובסה 5:0 על ידי ארצות הברית בסיבוב הראשון בבית העליון, תארח את סין, שנמחצה באותה תוצאה באיטליה, יפן (5:0 בצרפת) תארח את גרמניה (1:4 על קרואטיה) וספרד (5:0 ברוסיה) תפגוש בבית את צ'כיה (0:5 על סלובקיה).