הרווח הנקי של סלקום ברבעון הראשון של שנת 2007 גדל ב-43% לעומת אשתקד והסתכם ב-208 מיליון שקל (50 מיליון דולר), למרות הגידול בהוצאות המימון ותוספת ההפרשה למס, שנבעה כתוצאה מפסק דין פז-גז.
עליה של 17% בזמן אוויר
הגידול בהכנסות נבע בעיקר מעלייה של כ-17% בשימושי זמן אויר יוצא ונכנס, כתוצאה מגידול במצבת המנויים ומעלייה בשימוש הממוצע החודשי למנוי מ-323 דקות אשתקד ל-341 דקות ברבעון הראשון של שנת 2007, גידול של 5.6%.
במקביל לעליה בהכנסות, צמצמה סלקום את הוצאות מכירה, שיווק, הנהלה וכלליות, ששיעורן מסך ההכנסות ירד ב-8%. זאת, בעיקר כתוצאה מצעדי ההתייעלות בהם נקטה החברה החל מסוף שנת 2005, שכללו בין היתר צמצום במצבת עובדי המטה וחסכון בעלויות, תוך עיבוי מערך השיווק והשירות.
בסיס הלקוחות של החברה לסוף הרבעון הראשון של שנת 2007 עומד על כ-2.928 מיליון לקוחות. החברה גייסה במהלך הרבעון הראשון של שנת 2007 - 44,000 לקוחות חדשים נטו בהשוואה לגיוס נטו של 38,000 לקוחות ברבעון המקביל אשתקד.
ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי ברבעון הראשון של שנת 2007, בנטרול השינוי בשיטת ספירת המנויים, הסתכמה ב-149 שקלים (35.9 דולר), לעומת 150 שקלים ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של 0.6%. דירקטוריון החברה הודיע על חלוקת דיבידנד של 198 מיליון שקל (2.03 שקל למניה).
"תוצאות מצוינות למרות התחרות"
בהתייחסו לתוצאות החברה אמר עמוס שפירא מנכ"ל סלקום: "התוצאות המצוינות לרבעון הראשון אותן אנו מציגים היום בולטות במיוחד לאור התחרות הגוברת בשוק ושחיקת תעריפי זמן האויר כתוצאה מהירידה הנוספת בדמי הקישוריות והרגולציה החדשה בנוגע למשיבון. תוצאות אלה הושגו הודות למאמצי שיווק להגדלת שימושים והחדרת מוצרים חדשים במקביל להורדת עלויות והתייעלות בכל התחומים".
שפריא הוסיף כי "תוצאות הרבעון הראשון טובות יותר מהתוצאות שצפתה החברה, דבר שאיפשר לחברה להכריז על חלוקת דיבידנד בסך של 2.03 שקל למניה, גבוה יותר מסכום של 1.4 שקל למניה, אותו צפתה החברה כי תחלק. תוצאות החברה וסכום הדיבידנד לחלוקה בגין הרבעון הראשון אינן משקפות בהכרח את רמת הרווחיות של החברה או את סכום הדיבידנד שתחלק החברה ברבעונים הבאים".
סלקום, שהונפקה בבורסת ניו יורק בפברואר השנה, נסחרת כיום לפי שווי של 2.1 מיליארד דולר. מאז הנפקתה טיפסה המנייה בשלושה חודשים ב-12% והיא ניצבת כיום כ-7.5% מעל מחירה בהנפקה שעמד על 20 דולר למניה.