חשד: עו"ד ניסתה להבריח טלפון לכלא מגידו

עורכת הדין באה לכלא מגידו כדי לבקר בו אסירים ביטחוניים ולא הצהירה כי היא נושאת טלפון נייד. בחיפוש בתיקהּ דווקא נמצא מכשיר סלולרי, והסוהרים הפסיקו את הביקור והזעיקו שוטרים שחקרו את הפרקליטה

רענן בן צור פורסם: 24.05.07, 20:26

עורכת דין ישראלית חשודה בכך שניסתה להבריח טלפון נייד לאסירים ביטחוניים בכלא מגידו. היום (ה') הגיעה עורכת הדין לכלא, וכמו כל פרקליט שמגיע לבקר אסירים, זכתה אף היא ליחס מועדף על פני בני המשפחות שבאים לבקר את קרוביהם הכלואים. במהלך הבדיקות הביטחוניות לא הצהירה עורכת הדין שברשותה טלפון נייד, ואולם אחד הסוהרים שבדק את תיקהּ מצא בו מכשיר סלולרי.

 

לאחר שנמצא הטלפון הוחלט בכלא להפסיק מיד את הביקור והסוהרים עיכבו את עורכת הדין. בד בבד הזעיקו את שוטרי משטרת עפולה אשר החלו בחקירה. בשב"ס אמרו כי השוטרים שיחררו את עורכת הדין בתום החקירה.

 

שירות בתי הסוהר עושה מאמצים למנוע הברחות שונות של חפצים לאסירים. ניכרת השקעה מרובה בסיכול ניסיונות הברחת טלפונים ניידים לכלואים בבתי הכלא הביטחוניים. זאת, על מנת למנוע מהאסירים ליצור קשר עם ארגוני הטרור. בשב"ס אמרו היום כי לא פעם, אסירים ביטחוניים מתכננים פיגועים ומכוונים את מבצעיהם באמצעות טלפון נייד.