כל ערב: תהלוכת לפידים "לחזק את שדרות"

עשרות בני נוער ומתנדבים יוצאים מדי ערב לתהלוכה ברחבי העיר, כשהם נושאים דגלים ולפידים. "תושבים שחלקם לא יצאו מהבית כמה ימים יורדים אלינו, ומצטרפים להליכה ולשירה", מספר אחד המתנדבים

שמוליק חדד פורסם: 04.06.07, 23:53

תושבי שדרות כבר התרגלו למחזה: מדי ערב מתקבצים עשרות בני נוער ומתנדבים ליד בית הספר הרא"ה, ויוצאים משם לצעדה עם דגלים ולפידים בכל רחבי העיר, שנמשכת בין 45 דקות לשלוש שעות. בתום ההליכה הם שבים למקומות הלינה שלהם, עד ליום ההתנדבות הבא.

 

למרות השקט היחסי ששורר בשדרות כבר כמה ימים, מצב החירום וירי הרקטות באזור נמשכים. התושבים מתחילים אט-אט לשוב לבתיהם, המאהל של גאידמק נמצא כבר בשלבי סגירה, ומתחילה להסתמן תחילתה של שגרה. לפחות עד להסלמה הבאה.

התהלוכה הלילית בשדרות (צילום: צפריר אביוב)

 

ועדיין, בשדרות עוד ישנם כ-200 מתנדבים מכל רחבי הארץ, שחלקם שוהים בעיר כבר למעלה משבוע, וחלקם מגיעים לימים ספורים בלבד. "אנחנו פועלים עד 17 שעות ביממה מתוך אהבה עצומה ומתוך נתינה", אומר אליה צבור, בן 21 ממעלה אדומים, שנמצא בשדרות כבר שבוע והגיע יחד עם חבריו מארגון 'לב אחד'. "אנחנו נמצאים היכן שצריך אותנו ופועלים בכל מה שניתן", הוא אומר.

 

בעיר נמצאים גם מתנדבים מבני עקיבא, חב"ד, וארגונים אחרים. על כולם מנצחת עמותת 'גוונים' המקומית. בשבת האחרונה הגיעו להתארח בעיר כ-270 בני נוער וצעירים, שפועלים בעיקר בבתי ספר, גני ילדים, מד"א, המוקד העירוני במשטרה ובעירייה, ועוד.

 

צבור מספר על התהלוכה היומית: "אנו לוקחים לפידים ודגלים, ומתחילים לצעוד בכל העיר מ-45 דקות עד שלוש שעות, תלוי ביכולת של כל אחד. זה משהו חזק מאוד. צריך לראות את זה כדי להבין. תושבים שחלקם לא יצאו מהבית כמה ימים יורדים אלינו, ומצטרפים להליכה ולשירה".

 

הוא מסביר כי מטרת הצעידה היא לחזק את התושבים, ו"לומר להם שאנו לא יכולים אולי לנצח את הטרור הזה, אבל יש המון אהבה בעם הזה, והוא מחזק את התושבים".

 

השבוע צפויים להגיע לעיר 20 צוערי קורס קציני כיבוי, יחד עם סגל הקורס ומפקד הקורס, לאות הזדהות עם כבאי העיר. 100 עובדי בנק הפועלים יגיעו מתל אביב ומאזור הנגב, כדי לערוך מסע קניות לשבת בשדרות וזאת לאחר שבשבוע שעבר הגיעה הנהלת הבנק וחילקה שי לילדי הגנים, לקשישים ולכוחות הביטחון בעיר.