קו־אופ ישראל (לשעבר קו־אופ ירושלים) רכשה את רשת המזון הפרטית ממן, שבבעלות מישל ממן, כפי שפורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות" היו השניים במו"מ בחודש האחרון. מחיר העסקה מוערך ב־75 מיליון שקל.
רשת ממן מפעילה 5 חנויות 3 - בנתניה ו־2 באזור חדרה - ומחזור מכירותיה השנתי הוא כ־220 מיליון שקל.
עם השלמת העסקה קו־אופ ישראל תגיע לראשונה למחזור מכירות של כמיליארד שקל. זאת לאחר שבשנתיים האחרונות ביצעה הרשת, תחת המנכ"ל רמי מנדל, שורה של רכישות ומיזוגים במטרה לצאת מתחומי ירושלים ולהפוך לרשת ארצית. מנדל הצהיר בעבר כי בכוונתו להפוך את קו־אופ ישראל לרשת השיווק השלישית בגודלה בארץ.
העסקה האחרונה מלמדת על התגברות תופעת המיזוגים בענף הרשתות הפרטיות ועל המשך התחזקות הרשתות. מנתוני חברת אי.סי נילסן שפורסמו בסוף השבוע לגבי חלקן של הרשתות בשוק הקמעונאי באפריל ,2007 עולה כי הרשתות הפרטיות רשמו עלייה משמעותית, וכי חלקן הסתכם ב־,19.8% לעומת 18.7% בלבד באפריל .2006 זאת בעוד רשת רבוע כחול ירדה וחלקה באפריל האחרון היה ,24.4% לעומת 25.4% באפריל שעבר. רשת שופרסל ירדה גם היא מ־38.2% באפריל שעבר ל־37.2% באפריל האחרון.
באחרונה פורסם דבר מיזוג בין רשת המזון הפרטית יד יצחק לבין יינות ביתן, במסגרתו רכשה יינות ביתן את יד יצחק ב-120 מיליון שקל והגיעה למחזור מכירות שנתי של כמיליארד שקל. גם שאר הרשתות הפרטיות, כמו חצי חינם וטיב טעם, כבר נושקות למחזור מכירות של מיליארד שקל. ההערכה היא כי יתבצעו בענף מיזוגים נוספים במטרה לחזק את כוחן של הרשתות הפרטיות מול רשתות השיווק הגדולות שופרסל ורבוע כחול.