בעונה השלישית של סדרת הפולחן "אבודים" החליטו מפיקיה להזרים דם חדש אל האי המסתורי ולרענן בפרצופים חדשים בקרב יושביו. וכך הם הצניחו לאי את רודריגו סנטורו יפה הבלורית, התמיר וחטוב השרירים בן ה־31, המכונה "טום קרוז הברזילאי", שכהוכחה גם נבחר על ידי מגזין "פיפל" ברשימת "50 האנשים הכי יפים בעולם". ליוצרי הסדרה לא היתה שום בעיה לנמק את החלטתם ולייחס אותה לכישוריו ולנתוניו הפיזיים של הכוכב הלטיני ואליל המין הנערץ של ברזיל. "הבנות אוהבות שהוא מוריד את החולצה שלו", הם הסבירו.

מכונה "טום קרוז הברזילאי" ורוצה להתחתן עם ניקול קידמן. רודריגו סנטורו
העונה השלישית של "אבודים" אומנם מתמקדת ב"אחרים" ובשבויים שלהם, אבל זה לא הפריע לתסריטאים להנפיק ניצולי מטוס נוספים, כמו פאולו שמגלם סנטורו. פאולו מצטרף למסעות של הנהגת הניצולים ברחבי האי, ורוטן על כך שלא שיתפו אותו בפעילויות ובסודות עד כה. "פאולו הוא קרוב לוודאי ברזילאי", העיד סנטורו כשראיינתי אותו בפסטיבל ברלין האחרון. "הוא גם יכול להיות איטלקי, פורטוגזי. אני חושב שהוא ברזילאי".
איך היתה החוויה של "אבודים" עבורך?
"החוויה של 'אבודים' בשבילי היא 'אבודה'... מאוד מיוחדת. אתה נמצא שם ולא יודע בדיוק מה קורה. קיבלתי את התסריט שלי זמן קצר לפני צילומי הפרק. הם פשוט לא נותנים לך לדעת ולא מגלים לך מה קורה מסביב. אתה לא יכול לבנות ממש את הדמות שלך, בגלל שלא מגלים לך. אתה פשוט צריך לחיות את הרגע".
נהנית מהמפגש עם הכוכבים הקבועים של הסדרה?
"זה היה נהדר. כשאתה צופה בסדרה, האווירה מאיימת ומפחידה. אבל בזמן הצילומים הסט מאוד קליל וכיפי. אתר הצילומים בהוואי מרהיב ביופיו, וזאת סביבה מאוד מהנה לעבוד בה, במיוחד לאור העובדה שאני חובב גלישה, ומאוד אוהב טבע ומחובר אליו. אני מוצא את הטבע מאוד קוּל. גדלתי בהרים סמוך לריו דה ז'נרו, ותמיד הייתי בתוך טבע, מוקף בעצים, בעלי חיים ומפלים. לסבא שלי יש חווה, ובכל החופשות נהגתי לבלות שם ולמדתי לרכוב על סוסים".
בצילומי "אבודים" נדרשת לעשות פעלולים מסוכנים ועבודה פיזית מאתגרת?
"לא ממש. יותר נדרשתי לנסות לחיות חיים לא נוחים במקום שאתה לא מכיר, ושאתה לא יודע מה עומד לקרות ואילו הפתעות האי צופן לך. קשה לתכנן. ואתה כל הזמן צריך לבטוח בכותבים, ואתה לומד באיטיות על הדמות שלך. זה תהליך שונה לגמרי ממה שאני מורגל אליו".

סנטורו הוא בנם של מהנדס ואמנית. הוא למד תקשורת והחל לשחק בטלנובלות ברזילאיות שהפכו אותו לאחד הסטארים הכי מפורסמים במולדתו. בין היתר אפשר לראות אותו בטלנובלה "נשים מאוהבות" בערוץ ויוה פלטינה בתפקיד דיוגו בעל חנות האופנועים. בהמשך הוא עשה סרטים יותר אמנותיים כמו "מאחורי השמש". הוליווד לא יכלה להתעלם מאיכויותיו ומהלוק שלו, והוא הפציע כאיש הרע ב"המלאכיות של צ'ארלי: בהילוך גבוה" (שם הוא נראה עולה מהמים חמוש בגלשן שלו, ובעיקר חושף את גופו המרשים) וב"אהבה זה כל הסיפור". ב־2004 הופיע סנטורו לצידה של ניקול קידמן בפרסומת שביים באז לורמן ("מולן רוז'") לבושם שאנל 5. קידמן גילמה בפרסומת את האשה הכי מפורסמת בעולם, המבלה ימים אחדים של אהבה עם אמן בוהמייני (סנטורו). "הייתי רוצה להתחתן עם ניקול", הוא אומר.
היא לא קצת קשישה בשבילך?
"מה משנה הגיל כשמדברים על אהבה? בברזיל גילמתי פעם מישהו שמנהל רומן עם אשה בת 52".
אגב, גם ב"אהבה זה כל הסיפור" הוא היה מאהב צעיר. של לורה ליני, שהעידה בהמשך ש"רודריגו הוא אחד הגברים הכי חתיכים והורסים שראיתי בחיי. הוא פשוט מהמם".
אין ספק ש־2007 היא שנת הפריצה של סנטורו השרמנטי. גם עם "אבודים", וגם עם "300", סרט הקומיקס מוחץ הקופות על פי הרומן הגראפי של פרנק מילר, שם הוא מגלם את המלך הפרסי הענק, הביזארי והנשי, כסרכסס, המוכר לנו יותר כאחשוורוש. התפקיד הזה זיכה את סנטורו במועמדות לפרס "האיש הרע המצטיין" בטקס פרסי הקולנוע של MTV שהתקיים ביום ראשון בלוס אנג'לס.

" היו לי ארבעה חודשים לפתח את הגופה שרואים בסרט". סנטורו ב"300"
סנטורו הגיע לתפקיד אחשוורוש ב"300" אחרי שאחד המפיקים נחשף לעבודתו הקודמת. "התבקשתי לטוס ללוס אנג'לס לעשות אודישן, אבל מאחר שהייתי עסוק בצילומים בברזיל שלחתי קלטות של סצינות מהתפקיד שלי ב'300'. הכרתי את הקומיקס של פרנק מילר וזה עזר לי. בכלל ההצעה קסמה לי ופיתתה אותי: חשבתי ש'300' יהיה הזדמנות מצוינת בשבילי לעשות משהו שונה לחלוטין ממה שעשיתי עד כה, למשל לעבוד מול מסך כחול. אחרי שהתקבלתי ערכתי תחקיר מקיף והתעמקתי במיתולוגיה היוונית. היא תמיד עניינה אותי מאז שהייתי ילד. סבא שלי נהג לספר לי את הסיפורים המרתקים האלה וממש הערצתי אותם".
לא מעט מבקרים תקפו את "300" וטענו שהוא פשיסטי ומהלל אלימות. גם שלטונות טהרן לא התלהבו ממנו. מה אתה חושב על כל זה?
"אנשים מנתחים את הסרט מנקודת מבט היסטורית ופוליטית, והם שוכחים שמדובר בספר קומיקס שנוצר מדמיונו של פרנק מילר ורק מקבל השראה מההיסטוריה. לא מדובר בשיעור היסטוריה".
השרירים שפיתחת ב"300" אמיתיים לגמרי או מעשה ידי מחשב?
"עבדתי קשה כדי להשיג אותם. נאלצנו להשקיע הרבה זמן ומאמץ כדי לבנות אותם. האמת שלא הצטרפתי למחנה האימונים המשותף של השחקנים שגילמו את הספרטנים. אני בכלל שהיתי בברזיל, הייתי עסוק בצילומים למשהו אחר, ותוך כדי התאמנתי לבד ופיתחתי את הגוף שלי. כשהתחלתי לעבוד על התפקיד הייתי מאוד רזה, בגלל צילומים של משהו אחר, והתבקשתי לעלות במשקל. היו לי ארבעה חודשים לפתח את הגופה שרואים בסרט".
בסרט יש לך קול מאוד מיוחד, איך עשית אותו?
"אם תקרא את הרומן הגרפי '300' תראה שיש שם תיאור שלם ומדויק איך הקול שלי צריך להישמע: עמוק כמו רעם וחלקלק כמו שמן חם. הבמאי זאק סניידר ביקש ממני להשתמש באגפים הנמוכים של הקול שלי. עבדנו קשה כדי להשיג את הקול המדויק. אסור לשכוח שמדובר בקומיקס, ואפשר להשתמש גם באפקטים מיוחדים. אז כדי לייצור קול עוצמתי והיפר מציאותי, הוא שילב את הקול שלי עם האפקטים, ויצר משהו מיוחד, שונה ומוזר".
ג'רארד באטלר, כוכב "300", קיטר באוזניי שהוא היה צריך למרוט את שיער גופו. גם אתה נאלצת?
"ברומן הגראפי של פרנק מילר המלך מתואר כגבר חלק, אז צייתי לתיאור ונאלצתי לגלח את הגוף שלי".
אני לא בטוח שהמלך אחשוורש, אהובה של המלכה אסתר וגיבור מגילת אסתר, היה מתלהב מהתיאור שלו בסרט כמלך נשי, קאמפי ומסותת גבות.
"הוא אכן קצת נשי, אבל אם תראה את הרומן הגראפי תגלה שהוא עוצב ככה, ואנחנו כיבדנו את זה וניסנו להביא את הדמיות של הספר לחיים. אני לא חושב שהמלך פחד מהצד הנשי שלו, הוא חש איתו בנוח".
היית צריך להתחבר לצד הנשי בך?
"כן, התחברתי לא מעט לצד הנשי שלי. רציתי להעניק לו את האיכויות של שני הצדדים, ושהוא לא יהיה לא גבר ולא אשה, אלא דמות מעורפלת, מסתורית. זה עזר להעניק לו ממד נצחי. שהוא לא סתם מלך בשר ודם, אלא מישהו שחושב שהוא אל. הוא דמות יהירה וגאוותנית שרוצה לכבוש את העולם, ומאחורי כל זה מסתתר חוסר ביטחון. ובהקשר הזה, חשוב לציין, שהתיאור והסיפור של המלך בקומיקס שונה לגמרי מהתיאור שלו בספרי ההיסטוריה.
"אגב, הדמות של אחשוורוש מאוד בודדה בסרט, בגלל שהוא מתנשא מעל כולם בשל קומתו התמירה. אני צריך כן איתך, ולהודות שרוב הצילומים הייתי לבד. גם כדי שההתבודדות הזאת תסייע לי בעבודה על הדמות. הוא דמות מאוד אגוצנטרית שמרוכזת ועסוקה בעצמה. לכן היה לי חשוב להיות עם עצמי. אומנם מדי פעם ביליתי עם השחקנים האחרים ובין הטייקים הסתובבתי, אבל רוב הזמן נשארתי באולפן וניסתי להתרכז".
בחיים אתה נראה שונה לגמרי מדמות המלך. אנשים שרואים את הסרט לא קולטים שזה אתה. זה מבאס אותך?
"זה לא אכפת לי בכלל. לא מעניין אותי שאנשים יצביעו עליי ויזהו אותי. חשוב לי יותר שיזהו אותי כשחקן, ויוקירו אותי על העבודה שאני עושה".
במפגש עם סנטורו ניכר שהוא שולט היטב באנגלית. קשה להאמין שעד שנת 2001 הוא לא ידע בכלל לדבר את השפה. "הסתובבתי הרבה בעולם והרגשתי כל כך רע שלא יכולתי לתקשר עם אחרים ולבטא את עצמי", הוא נזכר. "קלטתי שאני לא יכול להסתובב בלי לדעת אנגלית, והבנתי שאני חייב ללמוד. התחלתי לקרוא, ונעזרתי במילון, ועבדתי קשה כדי לשפר את האנגלית שלי. בכל פעם שנסעתי לארצות הברית השתדלתי לא לדבר פורטוגזית. וכשראיתי סרטים בברזיל לא הסתכלתי על כתוביות התרגום, למרות שזה מפתה, ובזכות האימון הזה רכשתי את האנגלית שלי. יש לי גם אוזן מוזיקלית, ואני מנגן בגיטרה ובהרמוניקה, וזה סייע לי ברכישת השפה".
סנטורו מודע שההצלחה של "300" תפתח לו דלתות ברחבי העולם, ואכן, ההצעות זורמות בשפע. וכך הוא יופיע בסרט "בלק אואזיס" שיביים סטיבן אליוט ("פריסילה מלכת המדבר") על חייה של השחקנית סוזן קאבוט שנרצחה ב־1986 על ידי בנה. "זה נהדר לפגוש תרבויות חדשות, אבל הבסיס שלי הוא ברזיל. זה הבית שלי".