"בשל הגידול המתמשך בתעשיית ההיי-טק אנו צופים שבשנת 2015 נזדקק לכ-320,000 עובדים. היום תעשיית ההיי-טק מעסיקה כ-220,000 עובדים ואנו נזדקק לעוד 100,000 עובדים, מתוכם כ-50,000 מהנדסים ותכנתים". כך אמר אמש אלישע ינאי, מנכ"ל מוטורולה ויו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה, בכנס רעננה למדיניות היי-טק לאומית.
לדבריו, "כמות הבוגרים היוצאים בכל שנה מהאוניברסיטאות והמכללות הינה רק 8,000 בוגרים. לפיכך עלינו לפעול באופן מיידי להגדיל את מספרם ל-12,000 לפחות. אני קורא לשרת החינוך יולי תמיר, לפעול באופן מיידי להקמת פורום מיוחד בתחום החינוך במטרה להגיע ליעדים הללו."
ינאי ציין שבמסגרת תפקידו כיו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה הוא פועל להגדיל את היקף תעשיית ההיי-טק, העומד השנה על 19 מיליארד דולר, ל-32 מיליארד דולר בשנת 2015 ואם אפשר כבר ב-2012. לדבריו, על מנת להגיע ליעדים הללו, על מערכת החינוך להערך בהתאם ובאופן הדחוף ביותר.
ינאי קרא לשרת החינוך יולי תמיר, שהשתתפה בכנס, להקים פורום חינוך מיוחד, כמו פורום "חינוך 2000" בזמנו, על מנת לספק לתעשיית ההייטק את מכסת הבוגרים שתדרש לה מידי שנה כדי שתוכל לעמוד ביעדים אלה.