נוסעי רכבת ישראל וכלל הציבור לא בטוחים בכך, אבל רכבת ישראל טוענת כי היא מדייקת מאד, ומביאה לראיה נתונים המבהירים כי היא פחות מאחרת מזו של איטליה, בריטניה וצרפת. בנוסף מספרים ברכבת כי במחצית הראשונה של 2007 ביצעו 15 מיליון "נסיעות", עלייה של 5% (800 אלף) לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מנתונים שפירסמה אתמול (ד') הרכבת, עולה כי מגמת הגידול נמשכה גם ביוני, בו הגיע מספר הנסיעות ל-2.59 מיליון, לעומת 2.32 מיליון באותו חודש אשתקד.
מאז תחילת השנה נוספו 45 נסיעות בקווי הרכבת ביום (בימי א'-ה(' ו-250 נסיעות בשבוע. היקף הנסיעה של הרכבות גדל בכ-20 אלף ק"מ בשבוע. העלייה מתבטאת בעיקר בשינוי לוחות הזמנים של הרכבות בקווים העמוסים, הארכת משך הפעילות והוספת רכבות בשעות הלילה לאור דרישת הנוסעים, ותוספת רכבות בקו מכפר-סבא לתל-אביב.
_wa.jpg)
ממתינים לרכבת (צילום ארכיון: אבי מועלם)
בשנה הקרובה צפויה עלייה נוספת במספר הרכבות, בשל פתיחת הקו למודיעין, בתחילה עד תחנת פאתי מודיעין, אחר כך עד מודיעין-מרכז, השלמת הכפלת קו ת"א-כפר-סבא, פתיחת תחנת קריית אריה ופתיחת תחנת גני-אביב בלוד.
מנכ"ל הרכבת עופר לינצ'בסקי מסר כי בכל הנוגע לשיעור הדיוק, ישראל "מיישרת קו" עם אירופה ואף עוקפת את צרפת, איטליה ובריטניה. על פי הנתונים, רכבת ישראל מציגה בחודשים ינואר-יוני ממוצע דיוק של ,89% בהשוואה ל-88.5% בצרפת, 87% באיטליה ו-85% בבריטניה. לינצ'בסקי אמר כי היעד הוא להעלות את שיעור הדיוק ל-92% בשנה הבאה.
רכבת ישראל במספרים