גאידמק חתם על החוזה לרכישת ביקור חולים

על פי הערכה שיפר גאידמק את הצעתו לרכישת בית החולים ב-5 מיליון דולר. בימים הקרובים יובא ההסכם בפני ביבהמ"ש שצפוי לאשרו

נעמה סיקולר פורסם: 15.07.07, 15:46

ארקדי גאידמק חתם בסוף השבוע על חוזה לרכישת בית החולים ביקור חולים בירושלים. בימים הקרובים יובא ההסכם בפני בית המשפט המחוזי בירושלים שצפוי לאשרו, לאחר שככל הנראה גאידמק שיפר את הצעתו הקודמת שעמדה על 32 מיליון דולר.

 

בשבוע שעבר הורה השופט יוסף שפירא, לכונס הנכסים הרשמי, עו"ד שלמה שחר, להמשיך במגעים עם גאידמק לרכישת ביקור חולים בירושלים. זאת לאחר שדחה את ההצעה המתחרה של אפריקה ישראל, למרות שהציעה מחיר גבוה יותר, משום שהבעלים לב לבייב התנה את הרכישה בהסרת ההקדש על בית החולים.

 

יחד עם זאת קבע השופט כי הצעתו של גאידמק נמוכה מהערכות השמאי (שעמדו על 37 מיליון דולר לרבות החנויות במתחם שגם בהן הביע גאידמק עניין) ולכן ניהול המו"מ עימו איננו ערובה לזכייתו הוודאית ברכישת הנכס.

 

בסוף השבוע שיפר גאידמק את הצעתו ככל הנראה בסכום הקרוב ל-5 מיליון דולר וחתם כאמוא על חוזה מול כונס הנכסים. עם זאת ביקשו הצדדים מבית המשפט 3 ימים נוספים להשלמת החתימה על כלל המסמכים להעברת הבעלות בבית החולים.

 

בחודשים האחרונים מנהל גאידמק מרוץ מתוקשר לרכישת בית החולים הירושלמי הוותיק, שהיה בבעלות משפחת פרוש. עד לפני שבועיים, גאידמק היה זה שהציע את המחיר הגבוה ביותר לרכישת בית החולים, אך אז נכנס למירוץ גם לב לבייב שהציע למפרק של בית החולים סכום גבוה מזה של גאידמק.

 

בהמשך אף ביקשה אפריקה ישראל לשפר את הצעתה והעלתה אותה ל-32.5 מיליון דולר (500 אלף דולר יותר מגאידמק), אך התנתה את הרכישה בהסרת ההקדש לקיומו של בית חולים במתחם. גורמים בשוק העריכו היום כי למרות נצחונו של גאידמק הפעם, לא הסתיים המירוץ ההדדי של אנשי העסקים לרכישת קרקעות במרכז ירושלים.