גרמניה בוחרת... את אלוף המדינה בגיטרת אוויר

None

רויטרס פורסם: 29.07.07, 23:38

רנה שמידט מגרמניה הוא המנצח המאושר באליפות גרמניה לנגינה בגיטרת אוויר (air guitar), שנערכה שלשום (שבת) בברלין. הניצחון זיכה את שמידט לא רק בתהילה - אלא גם בכרטיס טיסה לאליפות העולם בנגינה בגיטרת אוויר שתיערך בפינלנד.

 

אליפות גרמניה בגיטרת אוויר (רויטרס)

14 מועמדים ממקומות שונים בגרמניה השתתפו בתחרות, ורובם ניגנו בגיטרת אוויר לצלילי להיטי גיטרת-אוויר קלאסיים, בהם שירים של לד זפלין, ג'ימי הנדריקס ופרינס. לאחר ניצחונו, חשף שמידט את סודו: "אני תמיד משקיע 110 אחוזים בנגינה".

 

מסתבר שהנגינה בגיטרת אוויר - כלומר, חיקוי תנועות הנגינה שמבצע גיטריסט בעת הופעה - הולכת ונעשית פופולרית יותר עם כל שנה שעוברת. התחרות הבינלאומית בפינלנד תיערך השנה זו השנה ה-12. עם זאת, המארגנים טוענים שהאירוע אינו רק תחרות, אלא יש לו מטרה נעלה יותר. "אם אנשים בכל העולם ינגנו בגיטרת אוויר, נוכל להשיג שלום עולמי", נכתב באתר הפדרציה הגרמנית לגיטרת אוויר.