צ'לסי, ליברפול, מנצ'סטר יונייטד וארסנל שולטות כבר תקופה ארוכה בפרמיירליג. למעשה, רק שלוש פעמים במהלך שמונה השנים האחרונות ראינו קבוצה שמצליחה להשתחל אל בין ארבע הגדולות של אנגליה (פעמיים אברטון ופעם אחת ניוקאסל). השנה יש תחושה שזה יכול לקרות שוב, עם עזיבתו של תיירי הנרי והצבת קבוצה חסרת נסיון בארסנל.
סוכנויות ההימורים כבר ביטאו את התחושה הכללית ומרביתן נתנו לטוטנהאם את המקום הרביעי. גם המומחים הגדולים לא חיכו יותר מדי לפני שקבעו כי השנה צפוי מהפך בין שתי היריבות הענקיות של צפון לונדון. התרנגולים, אחרי שתי עונות במקום החמישי ואחת בה הפספוס ממש זעק לשמיים, ביזבזו כ-30 מיליון ליש"ט כדי לשבור את מאזן הכוחות.

מרטין יול לוחץ יד לברבאטוב. רוצה לפרוץ לטופ 4 (צילום: רויטרס)
מאז 1990 המקום החמישי הוא הגבוה ביותר בו סיימה טוטנהאם, כשמאז האליפות האחרונה של הספרס, אי שם ב-1961, הצליחה ארסנל לרשום שש אליפויות משלה. מרטין יול, שמרגיש כמו ארסן ונגר החדש, מקבל הרבה קרדיט מהמומחים. "אני רוצה לשחק כדורגל יותר טוב, אני רוצה שנבקיע יותר שערים ואני רוצה יותר נקודות על הלוח", אמר המנג'ר ההולנדי. "אם נעשה את זה, נגשים את המטרה ונפרוץ אל בין ארבע הגדולות".
בסיס אנגלי וחיזוק צעיר ונכון
שני שחקני הרכש העיקריים של יול בקיץ הגיעו כדי להעמיק את הסגל. קפטן הנבחרת הצעירה של צרפת, יונס קאבול, הגיע מאוקזר כדי לחפות על לדלי קינג, שההיעדרויות שלו בעונה שעברה גמרו את הסיכוי לליגת האלופות. דארן בנט שבר את שיא ההעברות של המועדון (16.5 מיליון ליש"ט) כשהגיע מצ'רלטון במטרה לעזור לדמיטר ברבאטוב, רובי קין וג'רמיין דפו, שכבשו בעונה החולפת יותר מ-60 שערים ביחד.

בנט צופה ברותלידג' ודפו. הגיע תמורת 16.5 מיליון ליש"ט (צילום: רויטרס)
אליהם אפשר להוסיף גם את שמו של קווין-פרינס בואטנג, קשר נבחרת גרמניה הצעירה שפרץ לתודעה אחרי עונה מצויינת בהרטה ברלין ויכול לשחק בכל תפקיד. ברשימה נמצא גם גארת' בייל, אשר בקרב עליו ניצחו התרנגולים את סר אלכס פרגוסון. בייל מצטרף לשורה של אנגלים צעירים, שכבר הגיעו לנבחרת. "אם כשרונות כמו אהרון לנון, מייקל דוסון וג'רמיין ג'נאס יוכלו להפוך לסוג של דניס ברגקאמפ, תיירי הנרי או סטיבן ג'רארד, אז אני חושב שאפשר לעשות את זה", טוען יול.
נגמרו התירוצים
המתחרות על עמדת "זו שתפתיע את הגדולות" הן ניוקאסל המתחדשת של סם אלרדייס ומייקל אואן, אברטון של דייויד מוייס, שכבר עשתה זאת בעבר, בלקבורן המתחזקת של מארק יוז ורוקה סנטה קרוס, ואולי גם מנצ'סטר סיטי המתעשרת של סוון גוראן אריקסון, שהחתים שחקנים על סמך צפייה בקלטות. מבין כולם, סביר שטוטנהאם היא בעלת הסיכוי הגדול ביותר לעשות סוף-סוף את העבודה.

רובי קין. ימשיך להוביל את התקפת התרנגולים (צילום: איי פי)
בשנים האחרונות יול זכה ללא מעט מילים חריפות מצד פרשנים ואוהדים מסויימים, שביקרו אותו על הכישלון בהשגת המטרות למרות ההשקעה. פעם הוא דיבר על לוח משחקים עמוס, פעם על חוסר מזל ועכשיו באמת נגמרו לו התירוצים.
ובכל זאת, טוטהאם נמצאת בתהליך מתמיד של שיפור תחת יול, גם ללא המשאבים הבלתי נגמרים של הגדולות. לפני שנתיים חזר ז'וזה מוריניו מ'ווייט הארט ליין' עם 0:0 ופתח פה: "כמו שאומרים בפורטוגל - הם החנו את האוטובוס מול השער. אם הייתי אוהד שמשלם 50 ליש"ט כדי ליהנות, הייתי חוזר מאוכזב. רק קבוצה אחת חיפשה לנצח".

אריקסון במנצ'סטר. יתחרה עם הספרס על המקום הרביעי (צילום: איי פי)
עכשיו הוא רואה תרנגול פחות פחדן: "יש להם יותר שחקנים בנבחרת אנגליה מאשר לכל קבוצה אחרת. פול רובינסון, מרכוס בנט, קינג, דוסון, לנון ודפו - זו קבוצה חזקה מאוד. הם שמרו על הבסיס שלהם והתחזקו. אחרי שכולם דיברו על כך שהוא יעזוב, ברבאטוב נשאר, ומוכיח בדיוק מה המטרות של המועדון. יש להם סיכוי טוב להיכנס אל בין ארבע הגדולות".
דבר המומחה: לס פרדיננד
לס פרדיננד, החלוץ ששיחק בניוקאסל, קווינס פארק ריינג'רס ובעוד כמה מקומות, אך זכור בעיקר בזכות שנותיו ב'ווייט הארט ליין', מדבר איך לא, על ההתקפה החדשה של התרנגולים, שנראית כחוליה החזקה של יול.
"לטוטנהאם יש את רביעיית החלוצים הכי טובה בפרמיירליג, נכון לעכשיו. הבעיה היא שהדרך היחידה לשמור על כולם שמחים, היא לתת להם לשחק", טוען פרדיננד.
חלוץ העבר ממשיך ואומר: "אני לא חושב שיול פועל על פי שיטת רוטציה מסויימת. עד עכשיו הוא פעל בפשטות - אם הבקעת, נשארת. מי שעלול לשלם את המחיר מבין קין, בנט, ברבאטוב ודפו הוא האחרון, שנכנס לעונה האחרונה שלו בחוזה. כשהשאירו אותי על הספסל, אף פעם לא הלכתי לחדר של המנג'ר ודרשתי הסברים, תמיד בדקתי מה לא בסדר איתי. ג'רמיין אומר את אותם דברים ואני מקווה שהוא יעמוד בהם. חודש ינואר, בו נפתח חלון ההעברות, יהיה זמן מצוין למבחן עבורו".