פ"ת: גבר הצית עצמו לעיני העוברים ושבים

'הוא היה כמו לפיד בוער', סיפר אחד מעדי הראייה. האיש פונה במצב אנוש לבית החולים

רענן בן צור פורסם: 16.08.07, 00:27

גבר כבן 30 הצית את עצמו אמש (ים ד') לעיני העוברים ושבים ברחוב. "זה היה מראה קשה, הוא היה כמו לפיד בוער מכף רגל עד ראש", סיפר ל-ynet אחד מעדי הראייה במקום. הפצוע פונה במצב אנוש לבית החולים בלינסון, כשהוא סובל מכוויות בדרגות גבוהות ברוב חלקי גופו. נסיבות האירוע אינן ברורות עדיין.

 

סמוך לחצות התקבלה במוקדי החירום של מד"א ירקון ותחנת הכיבוי בפתח תקווה הודעה על אדם שעולה באש ברחוב ז'בוטינסקי בעיר. למקום הגיעו צוותי מד"א וכיבוי אש, ולעיניהם התגלה המחזה המחריד: אדם עולה באש כמו לפיד בוער, וסביבו אנשים המנסים להתקרב אליו ולכבותו ללא הצלחה. צוותי הכיבוי החלו מייד בפעולות כיבוי, והצליחו לכבות את האש שנותרה. במקביל החלו הכבאים בפעולות לקירור גופו של האיש.

 

רחוב ז'בוטינסקי הוא רחוב ראשי וסואן. התקרית אירעה סמוך לכניסה לקיוסק ומול אולם האירועים "היכלי שלמה". מבדיקה ראשונית עולה כי הגבר ככל הנראה רכש מוקדם יותר מספר בקבוקים של מדליק פחמים, ואז, בעודו עומד ליד הקיוסק שפך אותם על ראשו, פניו ועל בגדיו, הצית את החומר והחל ללכת במדרכה כשהוא בוער. "גם לאחר שהאש כובתה, כל הגוף שלו היה חרוך ושחור", הוסיף עד הראייה.

 

"לא יכולנו להתקרב אליו בגלל הלהבות", סיפר הפרדמיק אוהד שחר, שהגיע למקום. "זה מחזה לא שגרתי של אדם העולה באש, ממש לפיד בוער כמו שרואים בסרטים. הגבר השתולל כשהאש שורפת אותו. הוא היה בהכרה וצרח מכאבים. מייד שכובתה האש ניגשנו אליו על-מנת לטפל בו. היו לו כוויות בכל חלקי הגוף, מהראש ועד הרגלים. כשהתקרבנו אליו הוא החל לצעוק 'עזבו אותי', 'אל תגעו בי', 'אל תטפלו בי'', ולמרות מצבו הקשה המשיך להשתולל. למרות זאת, הצלחנו לטפל בו ובגלל מצבו הקשה מאוד הוחלט לפנותו כמה שיותר מהר לבית החולים, על-מנת שינותח כדי לפתוח לו את דרכי הנשימה".