מאמינים בבורסה: דיסקונט מציע פקדון חשוף למדד המעו"ף

בנק דיסקונט מציע פיקדון מובנה בשקלים לתקופה של שנה וחצי. במידה ומדד המעו"ף (ת"א 25) יעלה ב-21% ומעלה, לפחות פעם אחת בתקופת חיי הפיקדון, יזוכה הלקוח בריבית של 7.5% לכל תקופת הפיקדון

אבי שאולי פורסם: 23.08.07, 10:21

בנק דיסקונט מציע פיקדון מובנה חדש (STRUCTURE) בשקלים לתקופה של שנה וחצי, המאפשר השתתפות מלאה בעליית מדד ת"א 25 עד עלייה של 21% (לא כולל).

 

במידה ומדד המעו"ף (ת"א 25) יעלה ב-21% ומעלה, לפחות פעם אחת בתקופת חיי הפיקדון, יזוכה הלקוח בריבית של 7.5% לכל תקופת הפיקדון.הפיקדון אינו ניתן לשבירה

 

תשואת הפיקדון ב-3 התרחישים:

1. תשואה של 0% (לא כולל) עד 21% (לא כולל) - המענק ישולם על פי עליית המדד

במידה ולאורך כל תקופת הפיקדון המדד, במהלך המסחר הרציף, לא יהיה גבוה ב-21% (לא כולל) ממדד הפתיחה שנקבע לפיקדון - יזוכה הלקוח ב-100% מעליית המדד.

 

2. תשואה של 7.5% - המענק ישולם על פי הריבית שנקבעה מראש. במידה ובתקופת הפיקדון המדד, במהלך המסחר הרציף, יהיה גבוה ולו פעם אחת ב- 21% ומעלה ממדד הפתיחה שנקבע לפיקדון תיפסק ההצמדה למדד והלקוח יזוכה ב- 7.5% לכל התקופה.

3. תשואה 0% - קרן ההשקעה מובטחת. במידה והמדד ירד ביחס למדד הפתיחה ובנוסף בתקופת הפיקדון המדד לא היה גבוה ב- 21% ממדד הפתיחה - יזוכה הלקוח בקרן ההשקעה בלבד.

 

סכום המינימום להפקדה 10 אלף שקל, תאריכי ההצטרפות לפיקדון עד יום ד' 05.09.07 שעה 17:00 לכל המאוחר או עד גמר המלאי המוקדם מביניהם. ערך ההפקדה 11.09.07 ותאריך הפירעון 11.03.09. 

 

היתרונות: חשיפה לביצועי מדד ת"א 25, ללא סיכון קרן הפיקדון, במקרה של ירידות בשערי המדדים וסיכוי לקבלת תשואה גבוה לעומת אלטרנטיבת פיקדון לתקופה מקבילה.

 

הסיכונים: קבלת תשואה נמוכה ואף לקבלת את קרן הפיקדון בלבד במקרה של ירידה בשער המדד, שפירושו אובדן ריבית אלטרנטיבית של כ-4% לתקופה לעומת פיקדון שקלי רגיל.