עושה נעים בעין

צבי הנינג'ה בגירסת האנימציה הממוחשבת שומרים בכבוד על המסורת, "ירח וכוכבים" הוא דווקא סרט לא רע, למרות שזכה ליחס צונן ו"גדול מהסרטים" הוא פרודיה קצת וולגרית אבל עושה את העבודה. ביקורת DVD

דרור עמיר פורסם: 24.08.07, 10:19

צבי הנינג'ה

"צבי הנינג'ה", בגרסת האנימציה הממוחשבת של הבמאי והתסריטאי קווין מונרו, ממשיך מבחינה כרונולוגית את סדרת הסרטים של שנות ה-90, ומוצא את הצבים במשבר משפחתי ותעסוקתי: דונאטלו עוסק בתמיכה טכנית, מיכלאנג'לו עובד בימי הולדת כצב ענק שמחופש לאדם שמחופש לצב ענק (ממש אמירה פילוסופית עמוקה), רפאל מתעלל בפושעים בלילות (בחליפה שמזכירה קצת את זו של שרדר), ולאונרדו ידוע יותר כ"רוח הרפאים של הג'ונגל", איפשהו באמריקה הלטינית. כמובן שהם צריכים לאחד כוחות, כדי למנוע מחבורה של אחים מאובנים ומפלצתיים להשתלט על העולם. כמובן שהם גם מצליחים - בעזרתם של החברים הוותיקים, אפריל אוניל וקייסי ג'ונס.

 

בסך הכל, הסרט לא בוגד במסורת הצבים – קצת אקשן, כמה רגעים משעשעים, וכמובן, אי אפשר בלי העיסוק ביחסים המתוחים שבין לאונרדו ורפאל. האנימציה קצת מצועצעת מדי – אבל אני מניח שזה לא ממש יפריע לילדים שגדלו על "GTA" ו"Final Fantasy". רק שאלה אחת לי אל היוצרים: למה כל הבחורות בסרט צריכות להראות כמו גרסה אנורקטית של לארה קרופט?

 

תוספות: כמה קטעים שלא נכנסו לסרט, ביניהם קטעי סיום ופתיחה אלטרנטיביים, המלווים בהסברים של מונרו. הקטעים האלה מעניינים דווקא בגלל שלא זכו לאנימציה מלאה כמו בסרט, אלא מאפשרים הצצה לשלבי המעבר - מציורי הסטוריבורד, דרך אנימציה ממוחשבת בסיסית, ועד אנימציה מלאה. כצפוי, ישנו גם סרטון קצר העוסק ביצירת הדמויות המונפשות, וכמה קטעי ראיונות עם האנשים שסיפקו את קולם לסרט. כל הקטעים מתורגמים לעברית.

 

בשורה התחתונה: אם אתם חושבים על הסרט בתור מתנה לאחים קטנים או אחיינים – לכו על זה. גם אם הם לא בקיאים בפרטי העלילה של הסרטים הקודמים, הם לא יתקשו להבין את הסרט וליהנות ממנו. אם אתם טיפוסים נוסטלגיים בני 20 פלוס – אולי עדיף שתוותרו, ותשאירו את הזיכרון המתוק נקי מטעם מר.

 

87 ד', פורום פילם, השכרה/מכירה, דיבוב ותרגום לעברית

 

ירח וכוכבים

"ירח וכוכבים", סרטו של הבמאי ג'ון ארווין, מגולל את סיפורו של דווידה רייטי (אלפרד בולינה), מפיק קולנוע באיטליה הפאשיסטית בימים שלפני פרוץ מלחמת העולם השנייה, אשר שוקד ביחד עם במאי הונגרי ושחקנים מאיטליה, גרמניה ואנגליה על עיבוד קולנועי לאופרה "טוסקה". העובדה שרייטי הוא יהודי והומוסקסואל כמובן אינה מקלה על היחסים עם השלטונות, שמערימים קשיים על ההפקה. במאמץ אחרון, רייטי והבמאי לזלו מולנר מחליטים לדחוס את שלושת ימי הצילומים האחרונים ליום אחד – היום האחרון לפני המלחמה.

 

מלבד הסיפור המרכזי, שהוא סיפורו של רייטי וסיפורו של הסרט "טוסקה" עצמו, הסרט מלווה גם מספר עלילות משנה, ביניהן מעריץ אובססיבי שמטריד את הכוכבת הגרמניה כריסטינה באומגרטן, רומן שפורח בינה לבין שחקן אנגלי המשתתף בהפקה, תפאורן המפיץ תעמולה אנטי פאשיסטית, ועוד. המוטיב המרכזי, בין שלל העלילות והאירועים שבסרט, הוא תיעוד הבריחה של משתתפי ההפקה מן המציאות האכזרית אל הבועה הקולנועית, וחדירת הזוועות שבחוץ לסט. את כל זאת עושה ארווין תוך כדי שהוא יוצר אווירה הסטורית ייחודית, גם אם לעתים מעט מוגזמת.

 

תוספות: טריילר ותו לא, וחבל שכך. היה יכול להיות מעניין לראות קצת מהנעשה מאחורי הקלעים.

 

בשורה התחתונה: למרות החשיפה המועטה שלה זכה הסרט והביקורות הצוננות, לא מדובר בסרט רע – פשוט סרט מפוזר וקצת מעייף. אבל אם יש לכם חיבה לסרטי הקולנוע הקלאסיים משנות השלושים, יכול מאוד להיות שתיהנו מן האווירה שיוצר ארווין ב"ירח וכוכבים". בסך הכל, זה סרט יפה, גם אם הוא לא תמיד מצליח להיות מעניין.

 

98 ד', גלובוס יונייטד, השכרה/מכירה, תרגום לעברית

 

גדול מהסרטים

"גדול מהסרטים" הוא עוד סרט פרודיה טיפוסי בסגנון של "מת לצעוק" ודומיו, רק קצת פחות מוצלח. ארבעה יתומים (כל אחד נשאב מתוך מיני-פרודיה משלו) נאספים ומגיעים למפעל שוקולד, שם הם מגלים ארון מעילים שהוא בעצם שער לעולם אחר – גנרניה. ארבעת היתומים נרתמים לסייע לאסלו, איש האריה, להביס את הכלבה הלבנה ולמנוע ממנה להפעיל נשק להשמדה המונית על תושבי גנרניה. כמו בכל פרודיה, אם אתם נוטים להשתעמם – תמיד אפשר לנסות לספור את כל הסרטים הזוכים להתייחסות (אני הפסקתי באזור העשרים).

 

תוספות: המון, אבל בלי תרגום. יש כאן קטעים שנחתכו בעריכה, פספוסים, קטעי ראיונות עם הדמויות ועם השחקנים, ערוץ שמע עם יוצרי הסרט (שלא ממש מוסיף לחוויית הצפייה), ועוד כמה שטויות. בסך הכל – לא פחות משעשע מהסרט. אפשר לציין לטובה את הסרטונים עם פרד ווילארד (שמשחק בסרט את דמותו של אסלו).

 

בשורה התחתונה: אם אתם מחפשים סרט רגיש/אינטיליגנטי/מסקרן/פילוסופי/מותח/מבריק/מעניין – עדיף שתנסו משהו אחר. אם סתם בא לכם להעביר שעה ורבע עם כמה בדיחות וולגאריות – אז למה לא, אתם מוזמנים לנסות. נהניתם? תראו את זה שוב. הרי בינינו, רוב הסיכויים שבין כה וכה כבר שכחתם מה קרה לפני חצי שעה.

 

89 ד', גלובוס יונייטד, השכרה מכירה, תרגום לעברית