פותחים עונה ב-NFL: גרין ביי פאקרס

ברט פארב ישבור השנה עוד כמה שיאים ויש הסבורים כי רק בגלל זה חזר לעונה ה-17 שלו. אבל הקווטרבק המופלא בן ה-38 פשוט אוהב פוטבול ומאמין שיש לפאקס מה להציע העונה

אמיר בוגן פורסם: 31.08.07, 12:26

לברט פארב נותר למסור עוד שבעה טאצ'דאונס בלבד כדי לשבור את שיאו של דן מרינו למסירות טאצ'דאונס בקריירה (420 סך הכל); עוד 3,682 יארדים כדי לשבור את שיאו של אגדת הדולפינס ליארדים במסירה בקריירה (61,361 סה"כ); עוד שני נצחונות בלבד כדי לשבור את שיאו של ג'ון אלוויי לנצחונות כקווטרבק פותח (148 סה"כ); וכן...עוד חמישה אינטרספשנס כדי לשבור את שיאו של ג'ורג' בלנדה. את כל אלה עשוי הקווטרבק הוותיק של גרין ביי פאקרס לנתץ העונה.

 

למרות זאת, פארב אינו מגיע לעונה ה-17 שלו ב'למבו פילד' כדי להוסיף עוד כמה שיאים לספר השיאים האישי שלו, העמוס לעייפה. הוא בא כי בגיל 38 הוא עדיין אוהב פוטבול אהבת אמת. הוא גם כל כך אוהב את קבוצתו ומאמין בה, שהפעם לא לקח לו הרבה זמן כדי להחליט שהוא חוזר - בניגוד להתלבטויות ארוכות בשנים האחרונות בצל אינספור טרגדיות שחווה. ככה זה עם פארב: אתה יכול אולי לשנוא אותו, לנסות להתעלם ממנו, אבל אתה בהחלט לא יכול שלא לאהוב אותו.

פארב עם המאמן מיק מקארת'י. ממשיכים לקרטע הלאה (איי.פי)

 

אז פארב חוזר לעוד עונה ומעיד על עצמו כי הוא נלהב מאוד מהפאקרס העונה. לא בטוח שהמנכ"ל טד תומפסון כל כך נלהב ממנו. לא מעט חיכוכים ידעו השניים, והמאמן מיק מקארת'י ביניהם, בעיקר סביב הלחץ שהפעיל הקווטרבק להביא העירה את רנדי מוס. בסופו של דבר הגיע הווייד רסיבר לניו אינגלנד ופארב נותר עם מעט כלים לעבוד איתם בהתקפה. רחוק הוא לא יגיע איתם, אפילו לא ב'טונדרה' הקפואה בגרין ביי שהפכה לבית חם ונעים לאורחים.

 

תומפסון מצידו חושב הלאה, אל העתיד. בינתיים הוא לא יכול לצאת נגד הכוכב האלוהי של הפאקס, יקיר תושבי העיר שמחזיקים בצוותא בבעלות על הקבוצה. אלו עסוקים גם כך מעל הראש בחיפוש אחר מחליף לבוב הארלן כיו"ר הקבוצה. היורש המיועד ג'ון ג'ונס נאלץ לוותר על התפקיד אחרי ניתוח לב שעבר.

אסיפת מחזיקי המניות ב'למבו פילד'. תושבי העיר גרין ביי (איי.פי)

 

בדומה לג'ונס, כבר שלוש שנים שאארון רודג'רס מטופח על ידי תומפסון כיורשו של פארב והוא דווקא לא סובל משום פגם גופני. זה לא אומר שהוא יזכה להזדמנות בתקופה הקרובה. האם הזכרנו שפארב מחזיק בשיא נוסף - מדהים ביותר - של 257 משחקים ברציפות כקווטרבק הפותח של הקבוצה? בתרגום לשנים זה יוצא 14 בלי להחמיץ משחק (ולא שלא היו פציעות בדרך).

עובר ושב: גרין ביי פאקרס

התקפה

יתכן שפארב לא היה חוזר לעוד עונה, אם העונה שעברה לא היתה מסתיימת בארבעה נצחונות רצופים. הוא אולי שוכח שנצחונות אלה היו די זניחים ושהשנה תומפסון לא ממש דאג לשדרג את החומר האנושי לצידו ולהגן עליו (ולא בגלל מחשבה זדונית). פארב עצמו כבר לא אותו כוכב בוהק כבעבר. הזרוע נחלשה, יכולת המסירה בתנועה נפגמה והאלתורים בדרך כלל מסתיימים באינטרספשנס.

פארב. גם הוא קפא ב'למבו פילד' (איי.אף.פי)

 

למרות זאת, פארב כהרגלו יאלץ לאלתר הרבה בגלל חולשת קו ההתקפה. הטאקלים צ'אד קליפטון ומארק טאושר הוותיקים עוד פה וזה טוב, אבל סקוט וולס, ג'ייסון ספיץ ודארין קולדג' צעירים וחסרי מנוח (למרות שהאחרון התאקלם היטב כרוקי, טוב הוא מאלסקה). לצערו של פארב אין לו גם ראנינג-בק לסמוך עליו. אהמן גרין עזב בטרייד ליוסטון ובמקומו הגיע ורנארד מורנסי, שהיה מחליף בטקסאנס. הרוקי ברנדון ג'קסון מאיים על מקומו בהרכב, לא על ההגנות היריבות.

 

ואולי פארב דווקא די מבסוט מהבעיות במשחק הריצה. אם כבר לא זוכים באליפות, אז יאללה בואו נשתגע. כך הוא אוהב את זה, למסור, למסור, למסור. לדונלד דרייבר, רוברט פרגוסון, הרוקי ג'יימס ג'ונס, או גרג ג'נינגס שהיה רוקי אשתקד. כולם רסיברים חביבים על הקווטרבק, הוא רוצה למסור לכולם וכמה שיותר רחוק עם אפשר. כך גם במקרה של הטייט-אנד'ס דונלד לי ובאבה פרנקס. אבל מה לעשות, המסירות כבר לא תמיד מגיעות. כמו שאמרנו, זה לא פארב של פעם.

גרג ג'נינגס. ה'צ'יז הדז' אוהבים את הרסיבר הצעיר, גם פארב (איי.פי)

 

הגנה

בהתקפה פארב דועך, אולם בהגנה נראה כי הפאקרס העלו מן האוב את רוחו של רג'י ווייט המנוח וזו שורה על כל קו הקו הקדמי. הדפנסיב-אנד אארון קמפמן היה שני רק לשון מרימן מסן דייגו בצבירת סאקס אשתקד, עם 15.5 סאקס מתוך 46 הסאקס של קבוצתו (רביעית בליגה). זה לא שקאלן ג'נקינס וקאביר גבאיה ביאמילה (קיי.ג'י.בי בשבילכם) מתעצלים בצד השני של הקו. גם הם צוברים סאקס בסיטונות. הרוקי ג'סטין הארל נבחר כדי להשלים את ראיין פיקט במרכז הקו.

 

צמד הדפנסיב-טאקל'ס נראים כמו הנקודה החלשה בקו ההגנה, אולם אל חשש. מאחוריהם ניצבים הליינבקרים הנהדרים איי.ג'יי. הוק וניק בארנט. הראשון כיכב במצופה כבר בעונתו הראשונה ב'טונדרה', תיקל וגבה איבודי כדור. השני עושה עבודה נהדרת כבר ארבע שנים כמנהיג ההגנה.

אל האריס (משמאל) מנטרל את רוי וויליאמס מדטרויט (איי.פי)

 

היו רבים שפיקפקו בהחלטתו של צ'ארלס וודסון לעבור מאוקלנד החמימה דווקא ל'למבו פילד' הקפוא, אבל הקורנרבק הנפלא הזה הראה שהוא ישגשג בכל מקום בו יהיה מרוצה, מה שלא קרה בקליפורניה. וודסון חטף שמונה אינטרספשנס בעונתו הראשון בגרין ביי והשלים נהדר את אל האריס הסילוני בצד השני של ההגנה. גם מרקנד מנואל וניק קולינס עשו עבודה מצוינת בעמדת הסייפטי - לפאקרס יש סקנדרי מצוין. 

 

ספיישל טים

הפאקרס צופה בדאגה בספיישל טים הולך ומדלדל. מייסון קרוסבי (בן 23) ודייויד ריינר (25) נאבקים עדיין על עמדת הקיקר. ג'ון ראיין הקנדי די בטוח בעמדת הפאנטר. ג'נינגס ושון בודיפורד יחלקו את משימות החזרת הבעיטות.

ניק בארנט מראה איך מתקלים על דשא קפוא (איי.פי)

 

על שולחן ההימורים

ג'וקר: ניק בארנט - החדשות הרעות בנוגע לליינבקר בן ה-26 הן שהוא הסתבך ביוני האחרון עם המשטרה אחרי תגרה במועדון לילה. תושבי גרין ביי השמרנים יסלחו אחרי ארבע עונות עם יותר ממאה תיקולים בכל אחת מהן.

 

קלף מהשרוול: דונלד דרייבר - פארב אולי מצא שפה משותפת עם הרוקי ג'נינגס, אבל בין הרסיבר הוותיק לקווטרבק שלו יש הבנה עיוורת וזו מתורגמת לביג-פליי כמעט בכל משחק.

דונלד דרייבר מעל יוג'ין ווילסון מניו אינגלנד. נשק ארוך טווח (איי.פי)

 

רולטה: ברט פארב - אחרי 16 שנים מדהימות, זה כבר די הימור להמשיך ללכת עם הקווטרבק המזדקן, הכל יכול בגרין ביי. לאו רק בגלל ההווה, בעיקר בגלל העתיד שמתעכב.

 

ערבוב החפיסה: עמדת הראנינג-בק - בניגוד לפארב, הפאקרס לא לקחו הימור על הראנינג-בק הוותיק אהמן גרין, שהלך והתפוגג. מורנסי וברנדון ג'קסון ינסו להוכיח שטובים השניים מהאחד.

אוהדי גרין ביי מבקשים מפארב לחזור. עוד פעם, עוד פעם (איי.פי)

 

מה בקופה? השיאים של פארב. הפאקרס יכולים אולי להגיע לוויילד-קארד ואם זה יקרה, קשה להאמין שהילד המגודל הזה יוותר על עוד עונה - ה-18 בקריירה.