אבו גוש: "מסעדת הדו-קיום" נשרפה כליל

"מפגש קראוון", המסעדה הראשונה שהוקמה בכפר, עלתה הלילה בלהבות מסיבה שאינה ברורה. בעלי המקום בטוחים שלא מדובר בהצתה, ומבטיחים לשוב ולהגיש חומוס בהקדם

רועי נחמיאס פורסם: 10.09.07, 17:28

הכפר אבו-גוש כמרקחה: מפגש קרוואן, אחת המסעדות שהפכה לסמל הכפר, עלתה הלילה (יום ב') בלהבות. המסעדה, שהיתה הראשונה לקום בכפר עוד בשנת 1950, נשרפה כמעט כליל. שישה צוותי כיבוי עמלו על כיבויה, אך הצליחו להציל רק את המטבח.

 

מפקד המשמרת של תחנת בית שמש, רשף משנה ראובן יצחק, סיפר ל-ynet: "כשהגענו למקום כל אזור הישיבה בער. נראה שכולו עלה באש במכה אחת והגג התפוצץ בגלל שהיה בנוי אזבסט. בגלל הטמפרטורה הגבוהה חתיכות ממנו עפו לכיוון הכביש.

 

"עבדנו קרוב לשעה כדי לנתק את זרם החשמל למקום, כשגם צנרת המים התפוצצה. השילוב של כל האלמנטים האלה הקשה עלינו מאוד, כשבנוסף תאורת הרחוב ועצי הדקל התחילו לבעור. האש היתה כה גבוהה כך שהצוות הראשון ראה את הלהבות כבר מגשר הקסטל". 

כל האזור עלה באש במכה אחת (צילום: גיל יוחנן) 

 

לפי שעה לא ברור מהי הסיבה שגרמה לדליקה. גורמים בכפר אומרים כי ייתכן ומדובר בהצתה מכוונת שנובעת ממתיחות בתוך הכפר, אולם בעלי המסעדה מאמינים כי מדובר בתאונה. "לא היינו מסוכסכים עם אף אדם ואני לא חושד באיש", אמר ל-ynet ת'אבת איבראהים, שמשפחתו היא הבעלים של המקום, "אני לא מאחל לאיש לראות את מפעל חייו עולה באש. אני לא יודע מה קרה, אבל יש כאן חוקרים והם אלה שצריכים לברר".

 

גם ראש המועצה, סלים ג'אבר, טען כי מדובר בתאונה. "אני בטוח שמדובר בקצר חשמלי", אמר, "אני גר ממול וסמוך לשעה שלוש בלילה שמעתי פיצוץ וראיתי את עץ הדקל הסמוך למסעדה, שעליו שלט חשמלי, עולה בלהבות. הזעקתי מייד את המשטרה וצוותי כיבוי האש. אין לנו שום מתיחויות ואנחנו משפחה אחת גדולה".

 

תושבי המקום סיפרו כי אין מדובר בסתם מסעדה, אלא בסמל של דו-קיום בין יהודים לערבים. אחד מבעלי המקום, חאג' מוסא, אף הדליק את אחת המשואות ביום העצמאות לפני שנים אחדות. "זוהי המסעדה הראשונה שהוקמה בכפר והיא מסמלת את הדו-קיום האמיתי", סיפר תושב המקום יוסף איבראהים, "אני זוכר כילד את יהורם גאון שר במסעדה בערבי שישי".

 

מנהליו של המקום הבטיחו כי הוא ישוקם במהירות וישוב לפעילות בזמן הקרוב. "נמשיך בעסקים כרגיל ונשקם את מסעדה", אמר ת'אבת איבראהים, "כבר לקראת ראש השנה נפתח את האגף הסמוך".