לפעמים אפלה מובילה לאור גדול, כך שמח ודאי לגלות עוז מיקולסקי, סטודנט באוניברסיטת תל אביב, לאחר שהתבשר כי
הטריילר שביים, "אפלה", זכה בפרס הראשון בתחרות הטריילרים "מת לראות 1".
"אפלה" זכה בפרס של 10,000 דולר בתחרות הטריילרים לסרטים שלא קיימים, תחרות ראשונה מסוגה פרי יוזמת ערוץ HOT PRIME בשיתוף החוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א. "אפלה" זכה גם בפרס חביב הקהל באותה תחרות, לאחר שצופי ערוץ HOT PRIME בחרו בו כטריילר שהם הכי היו רוצים שיהפוך לסרט באורך מלא. הפרס ישמש את יוצרו כמענק לפיתוח תסריט באורך מלא לסרט המבוסס על הרעיון שבטריילר.
במסגרת התחרות "מת לראות 1", התבקשו סטודנטים מהחוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א להכין טריילרים ("בקרובים") בני 2 דקות לסרטים שטרם צולמו. 13 מהטריילרים המקוריים שהוכנו על ידי הסטודנטים, שודרו בערוץ HOT PRIME במהלך אוגוסט האחרון.
'"אפלה" הוא טריילר למותחן אימה שמתרחש במרתף בניין מגורים בו מסתגרים דיירים מבוהלים בעקבות אזעקות עולות ויורדות הנשמעות בחוץ. כשמתברר שהאזעקות הללו נשמעות בכל העולם במקביל, מפלס החרדה בקרב הדיירים עולה והם מנסים להבין מי מפעיל את האזעקות הללו ומפני איזה איום, אם בכלל, הן מזהירות?
"אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות של תחרות 'מת לראות 1' ומהמגוון האדיר של הטריילרים שהוגשו", אמר דני לרנר, מנהל ערוץ HOT PRIME. "הוגשו לנו טריילרים מצויינים מז'אנרים שונים שכללו קומדיות, דרמות, סרטי מתח, אימה, מדע בדיוני ודרמות היסטוריות, שכל אחד מהם יכול בקלות להפוך לסרט באורך מלא.
"ההחלטה על הטריילר הזוכה הייתה בהחלט קשה. בחרנו בטריילר 'אפלה' בגלל הלוק היחודי של הטריילר, הצילום המשובח, הגרעין העלילתי המעניין והאווירה המהפנטת שהטריילר שיקף. כולנו היינו תמימי דעים שמדובר בטריילר שאנחנו 'מתים לראות' את הסרט שלו!".
שופטי התחרות ציינו לשבח את הטריילרים "אדם וחלום" - דרמה היסטורית המגוללת את סיפור חייו של הרצל, "שטיגליץ" - קומדיית מדע בדיוני על שיננית היוצאת לבליינד דייט בשעה שחייזרים מתקיפים את תל אביב ו"מעלייך" – מותחן רומנטי על משולש אהבה מנקודת מבטו של רוח רפאים.