פיני בלילי: "אנחנו ההפתעה הכי גדולה בטורקיה"

חלוץ הנבחרת נהנה בסיבאספור, ממרומי המקום השני בליגה: "אני עושה חיל ועושה חיים בטורקיה". על הקבוצה: "רק המשכורת של רוברטו קרלוס שווה לתקציב שלנו"

תומר גנור פורסם: 24.09.07, 17:17

פיני בלילי מרגיש מצויין. שישה מחזורים עברו מאז נפתחה העונה בטורקיה והחלוץ הישראלי מדורג יחד עם קבוצתו סיבאספור במקום השני בטבלה, במרחק נקודה מהמוליכה גלאטסראי. סיבאספור כבר הפכה להפתעה הגדולה של העונה ובלילי וחבריו מקווים שהתענוג יימשך.

 

אתמול (א') כבש בלילי את השער הראשון בניצחון החוץ 2:0 על ריזספור ומחזיק כעת במאזן של שני כיבושים בליגה מאז פתיחת העונה. סיבאספור נהנתה בין היתר מפסיקת ההתאחדות הטורקית, אשר העניקה לה ניצחון טכני במשחק שהפוסק בתחילת העונה נגד טרבזונספור, כאשר מהומה גדולה התרחשה במגרש בעקבות תיקול פראי מצידו של איימאן המצרי בבלילי, כאשר טרבזונספור הוליכה 0:1.

בלילי והעימות מול טרבזונסבפור (צילום: מילייט ספורט)

 

על משמעות הפתיחה המצויינת אמר בלילי ל-ynet: "אנחנו ההפתעה הכי גדולה בטורקיה בשנים האחרונות. הקבוצה הזו קיימת בסך הכל 40 שנה וזו השנה השלישית בלבד שהיא משחקת בליגה הראשונה. לפני כן היא שיחקה 37 שנים בליגות נמוכות יותר ואחרי שבשנה הראשונה נשארנו בליגה, המטרות היו רק להישאר עוד עונה. זה מה שהנשיא תמיד אומר לי. הוא טוען שכל עונה בליגה הראשונה זו המתנה הכי טובה בשבילו".

 

בלילי מבהיר מהי משמעות העובדה שקבוצתו מדורגת בצמוד לגלאטסראי ובשיקטש ולפני פנרבחצ'ה: "שתבין, גלטסראי קנו עכשיו שחקן בשם לינקולן ב-25 מיליון דולר וכל שחקן רכש שלהם עולה בין 15 ל-20 מיליון דולר. אצלנו שבעה מיליון דולר זה כל התקציב של הקבוצה. רק המשכורת של רוברטו קרלוס זה כמו כל התקציב שלנו ואנחנו לפני פנרבחצ'ה בטבלה. אנחנו קבוצה קטנה בלי שמות והמאמן שלנו מבקש שנילחם. שכל אחד ישחק עם הלב וייתן יותר מ-150 אחוז וכבר ננצח משחקים".

"אצלנו 7 מיליון זה התקציב של כל הקבוצה". רוברטו קרלוס (צילום: איי פי) 

 

בלילי מספר על המאמן בולנט גויגול, כוכב עבר בפנרבחצ'ה, שגם כיכב בעבר בנבחרת טורקיה: "המאמן הזה היה המנג'ר שלנו ומונה בעונה שעברה אחרי שפיטרו את המאמן הקודם. הוא כמו האבא של השחקנים, כי הוא כבר עונה חמישית במועדון. כמו שבהפועל תל אביב כל השחקנים היו משחקים בשביל דרור קשטן, אז פה כולם משחקים בשבילו. כולם מעריכים אותו ונותנים לו כבוד".

 

 

כזכור בלילי כבר קיבל בעבר הצעות מקבוצות גדולות, כמו בשיקטש. כעת, הוא טוען, הוא לא ממש חושב על זה: "כל הזמן יש דיבורים על זה, אבל אני כבר בעונה השלישית שלי בסיבאספור ויש לי חוזה לעוד שנתיים. אני מאוד מרוצה פה ומקבל הערכה גדולה גם מהשחקנים וגם מההנהלה. במקום שמרגישים בו טוב נשארים ולא עוזבים למקום אחר. אני מאוד נהנה פה, עושה חיל ועושה חיים, חבל על הזמן".

 

את בלילי לא רואים כידוע בטלויזיה בארץ, מאחר שאף ערוץ לא משדר את הליגה הטורקית, למרות שאפילו את הליגה הבלגית על נציגיה הישראלים השונים החלו לשדר. בלילי: "הפסקתי כבר להתרגש מהדברים האלה. אני בא, עושה את העבודה שלי, מתאמן ומשחק". על כך שלא זכה להזדמנות ממשית בנבחרת למרות הצלחתו אמר בלילי: "יש מאמן והוא מחליט למי לתת לשחק".