הזונות בהונגריה ישלמו מסים

ממשלת הונגריה מאפשרת לזונות לקבל אישור לעסק, בניסיון לשלב את תעשיית המין, שהכנסותיה השנתיות מוערכות בכמיליארד דולר, בתוך הכלכלה החוקית. האישור יאפשר לזונות להעניק קבלות ללקוחות, וידרוש מהן לשלם מסים וביטוח לאומי

סוכנויות הידיעות פורסם: 30.09.07, 11:24

הונגריה, שכבר לפני כ-8 שנים הפכה את הזנות לחוקית, מאפשרת עתה לעובדי תעשיית המין להגיש בקשה ל"עסק", בניסיון לשלב את הזנות בכלכלה. הצעד צפוי לתרום לקופת המדינה סכומי עתק משום שההכנסות של התעשייה הזו מוערכות במיליארד דולר בשנה. 

 

אגנס פולדי, ראש איגוד ההגנה על האינטרסים של הזונות בהונגריה, אומרת כי ההסכם יאפשר לזונות לתת קבלות ללקוחות, ולהפוך לחלק מהכלכלה החוקית באמצעות תשלומי מסים והפרשות לביטוח לאומי.

 

דוברת רשות המסים ההונגרית, אגנס באקוני, תעשיית המין ההונגרית, שכוללת זנות והפקת חומרים פורנוגרפים, "היא אחד מהמגזרים המובילים של כלכלת הצללים. בפרוייקט הנוכחי, רשות המסים מנסה לסייע לקבוצת אנשי מקצוע, שעוסקים במה שמכונה המקצוע העתיק בעולם, שמעולם לא שילמו מסים".


זונות בהונגריה

 

הונגריה הפכה את הזנות לחוקית ב-1999 תחת תנאים מסוימים. הזונות יכולות לעבוד באזורים מוגדרים, רחוקים מבתי ספר וכנסיות והן חייבות לעבור

בדיקות רפואיות תקופתיות. הונגריה אוסרת על פעילות של סרסורים ובתי בושת. ברוב האיחוד האירופי, פרט לאירלנד, הזנות חוקית.

 

לדברי פולדי, כ-20 זונות קיבלו כבר אישורי יזמות, ויותר מ-500 זונות הגישו בקשה להשתתפות בפגישות ייעוץ, שמאורגנות בסיוע רשות המסים ברחבי הונגריה, בנוגע לסוגיות כמו תכנון פיננסי, ניהול חשבונות ועניינים משפטיים.

 

"המטרה שלנו היא להפוך את עבודת המין לעבודה מקובלת ככל עבודה אחרת. הזונות מגיעות מהמגזרים החלשים ביותר בחברה והן מתקשות, למשל, להשיג הלוואות לרכישת בתים משלהן. אישור יזמות כזה, יאפשר לעובדים בתעשייה גישה למשכנתאות ושירותים נוספים", אמרה ראש איגוד ההגנה על האינטרסים של הזונות.

 

בהונגריה פועלות בין 7,000 ל-9,000 זונות ב"משרה מלאה", כשאשר בעונת התיירות העמוסה עולה המספר לכ-20 אלף. הצעד הנוכחי הוא חלק ממאמציה של ממשלת הונגריה, שעומדת בפני גירעון תקציבי תופח, לרסן את הכלכלה השחורה במדינה.