סקס, ביג והבטן הגדולה

חדרנו לצילומי "סקס והעיר הגדולה: הסרט" (מאי 2008, בקולנוע), שמבוסס על הסדרה שעשתה לנשים את מה שכדורגל עשה לגברים, ואפילו יותר. על הסט תפסנו סצינה לוהטת של מיסטר ביג ושרלוט (ההריונית!) כשהם רבים בגלל, כמה מפתיע, פרידה של המיסטר מקארי ברדשאו

קרן אוחיון, ניו יורק פורסם: 10.10.07, 13:50

לפעמים טיימינג הוא באמת הכל. באותו יום חמישי, בזמן שאני כבר אורזת את המזוודות אחרי חופשה מדהימה בניו יורק, נודע לי שצילומי הסרט "סקס והעיר הגדולה" מתקיימים ברחוב 70 ושדרת לקסינגטון, בואכה אפר איסט סייד ניו יורק. מכיוון שבמילא הייתי בקרבת מקום, ולמרות שהמונית לשדה התעופה בחזרה לישראל היתה אמורה להגיע תוך שעה, חשתי לאתר כדי לברר האם מדובר בעוד אקט מרושע מטעם ההפקה, שניסתה בשבועות האחרונים לטשטש את עקבותיה, תוך שהיא מפיצה שמועות, כמו למשל שהצילומים יחלו באולפן בקווינס (שם מצולמת בין השאר דירת הסטודיו ההורסת של קארי ברדשאו). בכל זאת, שלוש שנים לערך אחרי שירדה מהמסכים הן מספיק זמן בשביל להתגעגע. שני רחובות מהלוקיישן כבר הבנתי שלא שמועה ולא נעלי מנולו בלניק. הצילומים אכן מתקיימים. נדבקתי מיד בהתרגשות הרבה ונדחקתי בין מאות המעריצים, הסקרנים וצלמי הפפראצי.

 

איך היא הצליחה להתעבר? שרלוט ההריונית ומיסטר ביג (צילום: קרן אוחיון)

 

לאכזבת כולם, הבלונדינית הניו יורקית הכי מפורסמת בעולם, נו ההיא, קארי, שבעלה משום מה עדיין קורא לה בבית שרה ג'סיקה פארקר, לא היתה על הסט כשחקנית, אלא התחבאה מאחורי הקלעים במסגרת תפקידה כמפיקת הסרט. גם בלעדיה, כשמיסטר ביג (כריס נות) ההורס את הבריאות, וסמל העדינות והקלאס שרלוט (קריסטין דייוויס), חזרו על אותה סצינה עשרות פעמים, אי אפשר היה להפסיק להתרגש מהקאמבק של האמא של הקאלט הנשי, ולתקתק פלאשים במצלמה. בסצינה הספציפית שנקלעתי אליה שרלוט יוצאת ממסעדת היוקרה האיטלקית לומי, שבעליה, כך מספרים מקורות על הסט, לא ששו לסגור אותה לטובת יום הצילומים, אבל כמות יפה של מרשרשים ירוקים גרמה להשבתה זמנית של הכנת הפסטה. שרלוט, שנראית מעט חיוורת, מחזיקה בידה ערימות שקיות כי מה זה "סקס והעיר הגדולה" אם לא עונג צרוף של שופינג? תזוזה קלה של אחת השקיות חושפת הריון מתקדם. אחד הסודות השמורים ביותר בהפקה, עונה לשאלה "איך לכל הרוחות שרלוט הצליחה בסופו של דבר להתעבר?", שהרי היא הגירה נהרות של דמעות בגלל הקושי שלה להיכנס להריון ובעונה האחרונה אפילו אימצה ילדה סינית כאילו היתה הבראנג'לינה של ניו יורק.

 

ג'ון, עוזר הפקה שעמד לידי, אומנם לא חושף עבורי את הסוד, אבל מעיר בציניות שגודלה של הבטנייה של שרלוט אינו סביר. טוב, הוא לא ראה את יב"ז בחודש שמיני.

 

ועכשיו לביג סטאר שעל הסט, מיסטר ביג. לא, שתבינו, ממרחק קצר ומכל זווית שלא תרצו, מדובר בחתיך אמיתי. מסך הטלוויזיה אומנם עושה לו רק טוב, אבל המציאות מחמיאה לו אפילו יותר. נות לא הצליח להסתיר את הנאתו כשהמעריצות התגודדו סביבו בצווחות "ביג! ביג!", רק כדי שהוא יפנה אליהן מבט תוך חצי סיבוב שרמנטי.

 

הרחוב בשגעת. מצלמים (צילום: קרן אוחיון)

 

מדי פעם, כשמנהלת הסט הבלונדינית והכה מתלהבת מעצמה, שילחה את המאבטחים האימתניים לוודא שאף אחד מהמעריצים לא נמצא קרוב מדי, נות נופף בידו לעבר המעריצות והקפיד לעטות חיוך מקצועי לעילא. המעריצות נמסו על המדרכה והגבירו דציבלים בקריאות "אתה הורס, אתה מהמם, תעשה לי ילד!" (תרגום חופשי, כן?).

 

גם אנשי ההפקה, והיו עשרות כאלה, לא הצליחו להסתיר את ההערצה בזמן שניסו להסות את המעריצות. ואפשר להבין אותם. היו אין סוף דיבורים, מגעים ושמועות, ובינתיים הצילומים נדחו שוב ושוב, בהתחלה מכיוון שלא כל ארבע הכוכבות נתנו את הסכמתן, אחר כך הן דרשו סכומי כסף אסטרונומיים ואפילו ניהלו מאבקי אגו ביניהן, למי יש תפקיד יותר גדול. רגע לפני שהסרט יורד לתהומות הנשייה גילו הארבע שהן לא ממש משחזרות את הצלחת הסדרה, התקפלו וחתמו על החוזים.

  

זה הזמן ל"זהירות, ספוילר": שרלוט ומיסטר ביג מתקוטטים באמצע הרחוב. שרלוט כועסת עליו שנטש (שוב) את קארי, חברתה הטובה, ועוד ביום חתונתם. ביג מנסה להסביר, אבל שרלוט מנסה לעצור מונית. הביג עוד מנסה לשדל אותה לתפוס טרמפ ברכב המפואר שלו, והיא עונה בציוץ שרלוטי טיפוסי, "אני לא צריכה את העזרה שלך או את המכונית המטופשת שלך". ואז, פתאום, יש צירים. ביג מכניס אותה בזריזות לתוך המכונית. אחרי עשרות טייקים, שרלוט כבר מחכה לקאט הסופי, כדי לחמוק מעיני המעריצים לתוך המסעדה. האם ביג וקארי יתחתנו, האם שרלוט באמת בהריון, או שמדובר בפיקציה? זאת ועוד בסקס והמסך הגדול.