שביתת רכבות בגרמניה שתקה את הערים הגדולות

נהגי הרכבות יצאו שלשום לשביתה של 22 שעות, במחאה על סירוב חברת דויטשה באן להעניק להם חוזה נפרד והעלאת שכר של 31%. כעת מתקיימים דיונים בין ראש האיגוד למנכ"ל החברה

סוכנויות הידיעות פורסם: 14.10.07, 11:00

שביתת רכבות בת יום (שלשום) בגרמניה גרמה לכאוס בערים הגדולות. שביתה מסוג זה היא נדירה במדינה שבה איגודי העובדים והחברות פועלים בדרך כלל להשגת הסכמים קולקטיבים. חברת הרכבות, דויטשה באן, ביקשה צו מניעה נגד חלק מהשובתים, בטענה ל"מצב חירום לאומי".

 

לפי נתוני הדויטשה באן, בסך הכל שבתו כ-40% מהרכבות האזוריות והבין עירוניות. המקומות שספגו את הפגיעה הקשה ביותר היו מינכן, שטוטגרט, ברלין ואזורים במזרח גרמניה. בחלק מהאזורים במזרח פעלו רק כ-10% עד 20% מהרכבות.

 

לדברי החברה, כ-1,600 נהגי רכבת השתתפו בשביתה. נשיא איגוד העובדים
צילום: רויטרס
שביתת רכבות בגרמניה (צילום: רויטרס)
GDL, מנפרד של, אמר כי השביתה היתה "הצלחה גדולה". האיגוד מייצג כ-34 אלף נהגי רכבות.

 

מנהל שירותי הנוסעים בדויטשה באן, קרל פרידריך ראוש, אמר כי אם איגוד העובדים ימשיך בשביתה כמתוכן, מספר הרכבות שישתתפו יגדל, ועימן מספר הנוסעים שייפגעו.

 

כ-10 מיליון נוסעים משתמשים מדי יום בשירותי הדויטשה באן. ביום שישי רבים מהם נסעו לעבודה, וגרמו לפקקי תנועה בערים הגדולות. הנהגים הפגינו מול תחנת הרכבת המרכזית של פרנקפורט, ואמרו כי דויטשה באן מאיימת אף לפטר עובדים.

 

זוהי הפעולה החמורה ביותר של הנהגים נגד דויטשה באן, מאז פריצת המחלוקת בינם לבין החברה ביולי האחרון. הפעולה היתה אמורה להיות חריפה
יותר, אך בית המשפט הגרמני דחה בסוף השבוע את בקשת איגוד GDL למנוע את השגת צווי המניעה.

 

בשבוע שעבר קבע בית המשפט כי האיגוד לא יוכל להרחיב את השביתה גם לרכבות מטען ורכבות ארוכות טווח, בשל הנזק הכלכלי שעלול להיגרם כתוצאה מכך.

 

נשיא GDL, מנפרד של, ומנכ"ל דויטשה באן, הארטמוט מהדורן, נפגשו בסוף השבוע, ומהדורן אמר לשל כי דויטשה באן תציג בפני האיגוד הצעה חדשה להסכם שכר מחר. של אמר מצידו כי העובדים לא יפתחו בשביתה נוספת ביום שני או שלישי, כפי שתוכנן.

 

נהגי הרכבות דורשים העלאת שכר של 31% וחוזה נפרד מעובדי הרכבת האחרים. דויטשה באן סירבה לקיים עימם מו"מ נפרד ולהציע להם הצעה טובה יותר מאשר זו שקיבלו איגודי עובדי הרכבות טראנסנט ו-GDBA, שכוללת העלאת שכר של 4.5% ותשלום חד-פעמי של 600 אירו (850 דולר).