היזם הבריטי ריצ'רד ברנסון, מייסד קבוצת וירג'ין, השיק היום (ב') חברה אמריקנית שמנהלת הלוואות צרכניות בין חברים ומשפחה.
החברה, וירג'ין מאני USA, נפתחת בתקופה שבה שוקי האשראי של ארה"ב נמצאים במשבר, ולווים נתקלים בקשיים רבים יותר לקבל אישור להלוואות מבנקים ומוסדות פיננסיים אחרים.
מנכ"ל וירג'ין מאני USA, אשיש אדבאני, אמר לסוכנויות כי "זה מאוד בזמן, בגלל מה שקורה בשוקי האשראי בארה"ב. בנקים באופן כללי קופצים את ידם, ולכן זוהי אלטרנטיבה נפלאה לאנשים שמחפשים הלוואה".
וירג'ין מאני, זרוע השירותים הפיננסיים של חברת וירג'ין, מפעילה חברות דומות בבריטניה, אוסטרליה ודרום אפריקה. לדברי אדבאני, ברנסון "מונע להזיז דברים ולמצוא עסקה טובה יותר לצרכן".
"וירג'ין מאני מציעה ליצור הלוואות ומשכנתאות שמתאימות לך ושמסייעות לך לשמור על הכסף בתוך המשפחה, במקום לתת אותו לבנק", אמר אדבאני. לדבריו, החברה מתכננת להשיק ב-2008 מוצר של הלוואות לסטודנטים.
החברה החדשה תנהל הלוואות בין קרובי משפחה וחברים תמורת תשלום חד פעמי, שעומד על כ-700 דולר למשכנתא או 100 דולר להלוואות שונות לצרכן, ולאחר מכן תמורת כ-10 דולר בחודש.
וירג'ין USA, קבוצת ההשקעות של ברנסון בצפון אמריקה, רכשה במאי את השליטה בחברת סירקל-לנדינג, שמנהלת הלוואות בין חברים ומשפחה. אדבאני היה מנכ"ל סירקל-לנדינג, שהפכה היום לוירג'ין מאני USA. לדבריו, וירג'ין משקיעה "עשרות מיליוני" דולרים בחברה.
הפדרל ריזרב מעריך כי השוק האמריקני להלוואות בין משפחה, חברים ועמיתים לעבודה מסתכם כיום בכ-89 מיליארד דולר.
לאחרונה דווח כי קונסורציום בהובלת וירג'ין גרופ מנסה לגבש תוכנית להצלת בנק המשכנתאות הבריטי נורת'רן רוק, שנמצא בקשיים.