הפועל ירושלים רצתה, מכבי תל אביב כנראה לוקחת. הקרב על שירותיו של אסטבן באטיסטה האורוגוואי (24, 2.08 מטר), ששוחר ממחנה טרום העונה של בוסטון סלטיקס מה-NBA הסתיים היום כששוב ידם של הצהובים היתה על העליונה. באטיסטה סיכם את תנאיו במכבי תל אביב, וביממה הקרובה הוא אמור לחתום על חוזה לעונה אחת. באטיסטה אמור להגיע לישראל תוך מספר ימים.
לאחר שמוריליו דה רוסה ואלכס גארסייה סגרו בקבוצה, עשוי גם באטיסטה מצטרף לחבורה של עודד קטש. השחקן נכח באימון מכבי בניו יורק בשבוע שעבר וגורם בארצות הברית סיפר כי העסקה עשויה להיסגר ב-24 השעות הקרובות.
באטיסטה, פורוורד/סנטר מאסיבי, נמצא כבר תקופה ארוכה ברשימת המועמדים של הקבוצה ועל ההתעניינות של הצהובים בו פורסם ב-ynet כבר בחודש ספטמבר. השחקן בעל רזומה ב-NBA ובעונה החולפת שיחק 13 משחקים באטלנטה הוקס, בהם העמיד ממוצעים של 1.5 נקודות, 2.3 ריבאונדים ו-0.2 חטיפות ב-6.2 דקות לערב.
כאמור, הפועל ירושלים, היריבה העיקרית של מכבי בזירה המקומית, ממשיכה בחיפושיה אחר שחקן נוסף לחיזוק הקו הקידמי שלה ורצתה לצרף בעצמה את באטיסטה. המאמן דן שמיר הבהיר כי הוא מוכן לקחת את הסיכון של צירוף שחקן בזמן מאוחר יחסית לסגל, בתנאי שמדובר במועמד המתאים.
בקבוצה התחשבו בעמדתו של שמיר ולכן החליטו לחכות עד לתום מחנת ההכנה של קבוצות ה-NBA ולנסות לקלוט את אחד מאלה שלא יתקבלו לליגה הטובה בעולם. בשלב זה עומדים על הפרק שלושה שחקנים נוספים מלבד באטיסטה: מרקוס סלוטר (22, 2.03 מ') אשר לוקח חלק במשחקי ההכנה של מיאמי היט, הרברט היל ולורנס רוברטס.

ארנולד, זקוק לעזרה מתחת לסל (אלי אלגרט)
כרגע מדובר בהתעניינות בסיסית בשחקנים והמגעים עם נציגהם נמצאים ברמה הבסיסית ביותר. בכיר בקבוצה אישר את הדברים והוסיף: "השאיפה היא לסגור את הדברים כמה שיותר מהר. אנחנו רוצים לבחור את האדם הנכון ואין שיקולים לא עניינים שישפיעו על ההחלטה". כרגע מאיישים את הקו הקדמי של ירושלים ג'יימי ארנולד, גיא פניני, ארז מרקוביץ' ושרון ששון.
באטיסטה הצטרף לסגל המתהווה של הסלטיקס לפני כחודש כשחקן חופשי לאחר הופעה טובה מאוד במדי נבחרתו בטורניר האמריקות בלאס ווגאס. הסנטר הוביל את טבלת הריבאונדים של האליפות עם 12.4 ריב' למשחק. אמש החליטו בבוסטון להיפרד ממנו בדרך לצמצום הסגל ל-16 שחקנים.
באטיסטה שיחק בשנתיים האחרונות במדי אטלנטה הוקס. במהלך קריירת ה-NBA שלו שיחק 70 משחקים, מהם עלה רק בשלושה בחמישייה. האורגוואי מחזיק בממוצעים לא מרשימים במיוחד - 1.7 נק' ו-2.5 ריב' ב-8.2 דקות למשחק. במהלך הקיץ האחרון השתתף במשחק הכנה אחד עם בוסטון, בו רשם שורה סטטיסטית של 7 נק', 5 ריב' ואסיסט אחד.
"אני נרגש להיות בישראל, בטח בקבוצה כמו מכבי תל אביב", כך סיפר היום (ד') שחקנה הברזילאי החדש של הצהובים, אלכס גארסיה, עם נחיתתו בנתב"ג. גארסיה הגיע בליווי בתו ונראה נרגש מאוד מול כל התקשורת שהגיעה לקבלו.
"מכבי זו קבוצה טובה, גדולה מאוד באירופה ואחת ששמה לעצמה דגש להגיע לפיינל פור היורוליג", סיפר גארסיה על המטרות שלו העונה עם האלופה
הישראלית. "מקווה לעשות עבודה טובה וכמובן לשחק, לראות דקות על הפארקט".
מכבי עדיין לא החליטה האם להשאיל את גארסיה לקבוצה אחרת או להכלילו בסגל הסופי, זאת בעקבות אי הבהירות סביב תהליך החלמתו של טל בורשטיין. השחקן נמצא באותו מצב: "לא יודע אם אכלל בסגל הסופי, אני צריך עוד לדבר עם ראשי מכבי תל אביב. כמובן שארצה להיות פה, לשחק ולהראות מה אני שווה".