לאפורטה התלונן, ריאל מדריד שילמה. ערב פגרת הנבחרות, מחה נשיא ברצלונה, ז'ואן לאפורטה, על כך שהמועדונים נאלצים לשחרר את כוכביהן ליותר מדי משחקי נבחרות במהלך העונה, למרות שהן אלה שמשלמות לשחקנים את השכר הגבוה. למרבה הפלא, דווקא היריבה השנואה, ריאל מדריד, היא זו שוודאי היתה רוצה להצטרף ליוזמתו ולהגביל את כמות השחרורים של שחקנים לנבחרותיהם. הסיבה: אריאן רובן וגבריאל היינצה, שניים משחקני הרכש של הקבוצה בקיץ האחרון, חזרו פצועים מהמסע בנבחרותיהם.
רובן, שעלה כמחליף בניצחון 0:2 של הולנד על סלובניה, נפצע ברגל שמאל והוחלף בעצמו כעבור פחות מחצי שעה. אתמול התברר כי הקיצוני ההולנדי, אקס צ'לסי עליו שילמה ריאל לא פחות מ-36 מיליון יורו, ייאלץ להיעדר חודש וחצי מהמגרשים. אחרי שהחמיץ את שלושת המשחקים הראשונים בליגה עקב פציעה, רובן שיחק בסך הכל 413 דקות בריאל, לפני ששוב נפצע ועכשיו יחמיץ עוד שישה משחקי ליגה ושלושה בליגת האלופות.

רובן והיינצה ביום הצגתם בריאל. החיוך נמחק (צילום: רויטרס)
החדשות הרעות עבור ריאל לא הסתיימו ברובן וגם גבי היינצה, מגן נבחרת ארגנטינה, חזר פצוע ממסע המשחקים של נבחרתו בפתיחת מוקדמות המונדיאל. מגן מנצ'סטר יונייטד לשעבר ייאלץ לנוח שבועיים וגרם למאמן ברנד שוסטר לבעיות נוספות. בינתיים, ריאל מתכוננת למשחק לא קל ב'מונז'ואיק' של אספניול.
"למרות התוצאות הטובות אנחנו לא במיטבנו, אבל זה עוד יגיע", התחייב מגן הבלאנקוס, מיצ'ל סלגדו, שהתייחס לשלושת הניצחונות הרצופים של הקבוצה בליגה. הבלם פפה והקשר גוטי יחסרו.
ולנסיה, שהייתה האחרונה להפסיד לאספניול, תתמודד מול דפורטיבו לה קורוניה ודודו אוואט. דויד וייה, שלא נטל חלק במשחקי נבחרת ספרד בגלל פציעה, חוזר ויגרום כאב ראש לנציגנו, בעוד שהתקפת דפור חייבת לשפר את תפוקתה, העומדת עד כה על 4 שערים אומללים בשבעה משחקים. אבל מרבית תשומת הלב תופנה ללא ספק לאיצטדיון 'אל מדריגל', שם תארח השלישית בטבלה, ויאריאל (15 נק'), את העורף החש בנשיפותיה, ברצלונה (17').

"מייצרים המון מצבים". מסי והחבר'ה מתכוננים (צילום: רויטרס)
הקטאלונים מחפשים ניצחון ליגה חמישי ברצף, וכשליונל מסי, ככל הנראה השחקן הטוב בתבל כיום, חובר לתיירי הנרי, שנכנס לעניינים, כל שנותר לשוער הצוללת הצהובה, סבסטיאן ויירה, הוא להתכונן לשליפת כדורים מהרשת.
"הם מייצרים המון מצבים, זה הכוח שלהם", סיפר, "אנחנו צריכים להחזיק המון בכדור, וחייבים לשחק את המשחק שלנו". את חואן רומן ריקלמה, שכבש צמד מול צ'ילה במוקדמות המונדיאל, לא תראו, כמובן, הרי שהסכסוך עם מאמנו, מנואל פלגריני, ישאירו מחוץ לסגל ויאריאל עד ינואר, אז הוא צפוי לעזוב.
במשחק נוסף: לבאנטה - סביליה.