המיליארדר הישראלי ארקדי גאידמק, שרוצה להשתלב בהנהגת המדינה, השקיע בחברה בקזחסטן בשם קזסבטון, שעסקה בייצור ובמכירה של אורניום - כך חושף תחקיר "ידיעות אחרונות" מאת שחר גינוסר, שמתפרסם במוסף "7 ימים".
עוד עולה מהתחקיר, כי גאידמק פעל בחברת קזסבטון באמצעות חברה אחרת, הרשומה בקפריסין. בתחילת הדרך פעל גאידמק בשיתוף עם לב לבייב שפרש מהמיזם. בתחקיר מתפרסם כי בדו"ח, שחיבר מכון מחקר אירופי גדול על "הערכת סיכונים אטומיים", נמתחה ביקורת על כך שגאידמק, החשוד במעורבות בסחר נשק, קיבל נגישות לחומר כה רגיש.
גאידמק מכחיש את הדברים מכל וכל: "לא הייתי מעורב בסחר נשק ולא עסקתי באורניום מעולם, עסקתי רק בדשנים". אלא שמסע בעקבות עסקיו המסתוריים בקזחסטן העלה ממצאים מפתיעים.
גנדי קוזמין, יו"ר ועד העובדים של המפעל, סיפר ל"ידיעות אחרונות": "אנחנו עוסקים כאן בעיקר באורניום. גאידמק השקיע כאן והוא יודע את זה. הוא גם היה בתוך המפעל, נפגש איתי ועם אנשים. הוא בא לכאן עם ראש ממשלת קזחסטן". עוד הוסיף קוזמין: "מכרנו אורניום לרוסיה, אבל המכירה הופסקה ביוזמת גאידמק לאחר זמן קצר. אנחנו לא הבנו למה". גאידמק: "הכל מידע כוזב".
מהתחקיר עולה שבסוף שנת 2004, קיבלה על עצמה חברת האטום הלאומית של קזחסטן את האחריות לטיפול באורניום. בסוף שנת 2007 נסגרה חברת קזסבטון.